Culita Chis a ajuns pe cai mari in Primaria Timisoara după un concurs aranjat

Ioan Cojocari, secretarul Primăriei Timişoara a dezvăluit mai multor ziarişti modul hilar în care actualul director al Direcţiei Transporturi Culiţă Chiş şi-a început ascensiunea la instituţia condusă pe atunci de Gheorghe Ciuhandu. Culiţă Chiş a intrat în Primăria Timişoarei după un concurs de-a râsul-plânsul, în care Ciuhandu a tras cu dinţii ca viitorul său protejat să nu aibă niciun fel de probleme.

Culiţă Chiş a fost tupeist încă de pe vremea când era doar un ilustru anonim. Înaintea concursului pentru angajare, Culiţă i-a spus Ioan Cojocari, ce era deja de 12 secretarul municipalităţii, că este „o frână pentru Primăria Timişoarei”. Nea Jean nu l-a uitat, şi câteva zile mai târziu l-a făcut de mirul lumii la concursul aranajat dinainte. Comisia care trebuia să-l examineze pe Culiţă era compusă din primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Dorel Borza, secretarul Ioan Cojocari şi fostul director de la Drumuri. Cojocari le-a spus înainte tuturor că Culiţă Chiş va pica, datorită întrebărilor sale. „Cine este mucosul ăsta care m-a făcut pe mine frână?”, le-a spus Cojocari partenerilor de jurizare. Ciuhandu i-a explicat diplomatic că îl doreşte neapărat pe Culiţă Chiş şi să aibă indulgenţă.

Ioan Cojocari a început tirul întrebărilor şi după patru răspunsuri mono-silabice, a venit salvarea neaşteptată pentru Culiţă care se făcuse deja livid. Ciuhandu a luat cuvântul şi i-a pus întrebarea decisivă. „Domnule câţi consilieri are Consiliul Local Timişoara?”. A fost singura întrebare la care Culiţă Chiş a dat răspunsul corect. Pentru acest răspuns a primit nota 9. La deliberare Ioan Cojocari mărturiseşte că a cedat presiunilor făcute de Ciuhandu de a-l angaja pe Culiţă Chiş. A propus însă un troc şocant pentru a-l umili pe cel ce îşi permisese să cârtească în faţa sa.

„Voi vreţi să-l treceţi şi sunt de acord cu o singură condiţie. Îl trecem, dar în faţă îi spunem că a picat pentru a vedea cum reacţionează”, ar fi spus Cojocari. Comisia a bătut palma şi i-a acordat nota 9 lui Culiţă Chiş. Apoi împreună cu acesta s-au dus la Club XXI, în Piaţa Victoriei pentru a lua masa. Acolo i s-a spus în faţă lui Culiţă Chiş că a picat. „Nu a mâncat, nu a băut şi nici nu a vorbit nimic. Era aşa de supărat de parcă venea sfârşitul lumii. Când i-am spus că a trecut a început să danseze şi să cânte: «Ascuţita-m cuţitu´, Ascuţita-m cuţitu´»”, a mărturisit Ioan Cojocari. Atât Culiţă Chiş cât şi Dorel Borza au recunoscut neoficial haiosul eveniment.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

15 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

17 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

18 ore ago