Horia Cristian n-o fi vrut spital regional fiindca are el unul privat in zona

„Timișoara nu este buricul pământului!” Așa grăit-a deputatul Horia Cristian, atrăgându-și nenumărate înjurături de la timișoreni. Ba chiar cereri de demisie, inclusiv o petiție on-line. Aceste reacții nu sunt deloc exagerate, atâta timp cât deputatul în cauză i-a păcălit de două ori pe timișorenii care l-au și trimis să frece menta în parlament. (Sunt curios dacă s-or mai găsi tâmpiți să-l voteze și data viitoare, c-atunci chiar ne merităm soarta.) Se știe, declarația lui Cristian a fost un gest de slugărnicie vizavi de intenția Guvernului Ponta de-a nu finanța ridicarea unui spital regional la Timișoara, alocând însă resurse pentru obiective de acest gen la Craiova, Iași și Cluj.

În spațiul virtual, multă lume și-a dat cu părerea despre motivele care l-au făcut pe deputat să facă cea mai tâmpită declarație pe care un politician timișorean și-a permis s-o facă vreodată. Astfel, s-a vorbit despre prostie, nesimțire, de consum exagerat de alcool sau substanțe halucinogene, sulgărnicie USL-istă, demență etc. Încercând să mai dreagă busuiocul, Cristian a revenit după câteva zile de la fatala declarație cu un comunicat de presă lung cât o zi de post. Și iar a dat cu mucii în fasole! El a explicat, dar din punctul de vedere al guvernului, nu al unui ales de Timișoara, care au fost motivele finanțării spitalelor din Cluj și Iași. Mai mult, Cristian a plusat afirmând, nici mai mult, nici mai puțin, că… Timișoara are deja spital regional. Culmea, nimeni nu știa acest lucru! Nici măcar Cristian care, în urmă cu câțiva ani, din poziția de șef al CJAS Timiș, plimba ziariștii pe câmp să le arate unde va fi amplasat viitorul spital regional.

Nu știți unde a descoperit deputatul PNL spitalul regional Timișoara? Cică actualul spital județean ar fi ‚de facto” regional, iar de altul nu mai e nevoie. Dincolo de faptul că Spitalul Județean și-a câștigat o anumită celebritate prin faptul că ar fi un mare „dealer” de infecții nosocomiale, întrebarea este de ce, în urmă cu ceva timp, Cristian cerea spital regional. Unii ar putea răspunde că, pe atunci, Cristian nu avea propriul spital privat. Dar acum îl are sau, mai exact, e pe cale de a-l avea. El e amplasat în zona Calea Aradului (str. Grigore T. Popa), aproape de Calea Torontalului, unde autoritățile locale au donat terenul de zece hectare pentru spitalul regional. Spitalul în cauză este aproape de finalizare și are cinci niveluri. Obiectivul aparține firmei DWT, iar administrator este firma HCM, unde Cristian este asociat, așa cum însăși deputatul ne-a declarat în decembrie 2012. Acum, poate părea exagerat să pui opoziția lui Cristian la spitalul regional pe seama propriului spital privat aflat în apropiere. Dar decât să spui că e prost, nesimțit, nebun sau slugoi, cum îl face multă lume pe Internet, nu e mai bine să apară ca un mare șmecher al veșnicei perioade de tranziție? Bine, asta nu-i va scoate din culpă pe timișorenii care îi vor da votul și în 2016.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago