Categories: Social

Petitie pentru demisia deputatului Horia Cristian

Timișorenii și nu numai sunt chemați să semneze pentru demisia deputatului PNL Horia Cristian din parlament. Demersul vine după ce Cristian a afirmat că „Timișoara nu este buricul pământului”, în contetul refuzului guvernului de-a finanța ridicarea unui spital regional în Timișoara.

Petiția pentru demiterea deputatului liberal a fost postată luni pe site-ul petieonline.com și este asumată de Liga Bănățeană. Acest demers vine după inițiative similare semnate de lideri ai asociațiilor revoluționare din Timișoara și PDL Timișoara. Scandalul privindu-l pe deputatul liberal a izbucnit după ce acesta a afirmat, într-o conferință de presă, că „Timișoara nu este buricul pământului”. El cauționa astfel refuzul guvernului de-a aloca resurse financiare pentru un spital regional în Timișoara, finanțând în schimb obiective de acest gen la Iași, Cluj Napoca și Craiova.

Domnul deputat pare să fi uitat scopul prezenței sale în Parlamentul României – respectiv apărarea și promovarea intereselor Timișoarei și ale timișorenilor – și s-a transformat într-o simplă portavoce a guvernului și a conducerii centralizate la nivel de partid și de stat”, se arată în petiție. Semnatarii afirmă că revenirea lui Cristian asupra subiectului nu îl disculpă, ci dovedește faptul că acesta n-a prea înțeles nimic din ce i se întâmplă. „Declarația este cu atât mai gravă cu cât ea nu vine din partea unui parlamentar impus de la centru, cum ar fi Ben-Oni Ardelean sau Vasile Blaga, ci din partea unui timișorean care și-a construit întreaga campanie de păcălire a electoratului timișorean pe sloganul «Iubesc Timișoara»”, se mai arată în petiție.

În finalul expunerii, inițiatorii solicită următoarele: „1). Conducerea USL Timiș și birourile de conducere municipal Timișoara și județean Timiș ale PNL să se delimiteze clar și public de declarațiile amintite, inclusiv prin retragerea sprijinului politic deputatului Horia Cristian. 2). Demisia lui Horia Cristian din Camera Deputaților, un loc în care domnia sa nu numai că nu ne reprezintă, dar se pare că nici nu dorește să ne reprezinte”.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

11 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

11 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

12 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

12 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago