Categories: Administratie

Robu a devenit radical: eutanasierea, unica solutie de a scapa Timisoara de maidanezi

Începerea eutanasierii câinilor fără stăpân pare o chestiune de zeci de ore la Timișoara. Neoficial, ar fi fost semnate deja mai multe decizii în acest sens, dar, oficial, procedura nu a fost pusă încă în practică. Primarul Nicolae Robu schimbă foaia și spune că aceasta este singura soluție de a curăța orașul de câini, în condițiile în care timișorenii nu s-au înghesuit să adopte animalele din adăpostul Danyflor.

„Mergând spre casă, la miezul nopții, am văzut în cartierul Soarelui o haită de nouă câini, că te speriai de ei, în mașină fiind”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu. Acesta a ajuns și el la concluzia la care timșorenii au ajuns demult: aceea că în oraș a apărut un nou „val” de câini fără stăpân, care umblă în haite, spre spaima trecătorilor. „Contractul cu Danyflor expiră în curând, dar avertizez firma că trebuie să-și facă datoria până în ultimul moment. M-au atenționat și alți cetățeni că sunt mulți câini în oraș”, mai spune edilul Societatea de ecarisaj a fost atenționată și în trecut, dar nu și sancționată pentru felul în care își face treaba.

Primarul Nicolae Robu susține acum că eutanasierea este singura soluție. „Problema nu poate fi rezolvată decât aplicând legea așa cum este ea. Iubitorii de animale n-au venit să ia câinii spre adopție. Legea nu ne mai dă voie să-i ținem în adăpost mai mult de 14 zile. Se va trece la eutanasiere, pentru că avem de ales între a avea orașul împânzit de haite sau a face eutanasieri. Nu există altă soluție. Lumea nu se implică decât cu vorba, nu cu fapta”, afirmă edilul. Acesta a susținut chiar că luni ar fi avut loc prima eutanasiere, dar apoi a revenit asupra declarației. De fapt, nu știu dacă a avut loc efectiv, dar s-a dat undă verde, se va începe”, a mai spus edilul. În luna septembrie, Robu afirma că problema câinilor fără stăpân la Timișoara poate fi rezolvată prin sterilizare, inițiind chiar și un sondaj pe Facebook pe această temă. Neoficial, surse din primărie susțin că ar fi fost semnate deja câteva zeci de decizii de eutanasiere, dar că acestea nu ar fi început în mod efectiv.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago