Categories: Social

Timisoara turistica, promovata cu… „totemuri”

Fiindcă Timișoara are o mulțime de clădiri istorice, iar turiștii trebuie ajutați să se orienteze cât mai ușor, primarul Nicolae Robu vrea să monteze în oraș „totemuri”. Cum vor arăta nu se știe încă, dar sigur vor fi „multiligve” și, în prima fază, vor fi trei la număr.

În Timișoara sunt circa 14.000 de clădiri istorice, care ar trebui promovate din punct de vedere turistic. Primarul Nicolae Robu a găsit o soluție nu foarte costisitoare. „Nu avem posibilitatea să montăm pe fiecare clădire care este monument câte o placă din alamă, așa cum s-ar cuveni, pe care să inscripționăm câteva date despre acel imobil. Se va face și asta la un moment dat, dar, până atunci, dorim să montăm în oras niște «totemuri» care să prezinte harta zonelor respective, cu indicarea clădirilor cu valoare de monument și câteva date despre ele”, a declarat edilul. Pe aceste „totemuri” urmează să fie trecut texte în limbile română, engleză, germană și, posibil, franceză. „Vom merge în limbi de circulație internațională, iar dacă spațiul va fi suficient, sigur că vom avea și inscripții în limbile popoarelor vecine, sârbă și maghiară. Dar noi pregătim Timișoara să fie centru turistic puternic și trebuie în primul și în primul rând să avem mesajele în limbi de largă circulație internațională”, explică Robu. Cum arată aceste „totemuri” e încă secret, dar se știe că, pentru început, vor fi trei: unul în zona Fabric, în Piața Traian, unul în zona Cetate și unul în Iosefin. Nici când vor apărea ele în oraș nu e foarte clar, dar cel puțin „totemul” din zona Cetate nu va răsări mai devreme de un an și jumătate. Nu de alta, dar el va fi montat doar după terminarea lucrărilor de reabilitare. Pe de altă parte, în jur de 10.000 de clădiri istorice din Timișoara ar avea și ele nevoie urgentă de reparații capitale.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago