Categories: Sănătate

Barbatul de 300 de kilograme nu poate fi operat daca nu slabeste

Pacientul de 300 de kilograme adus săptămâna trecută la Timişoara nu va fi operat încă din cauza problemelor cu inima. Organismul lui nu ar suporta anestezia generală, iar bărbatul de numai 40 de ani ar putea muri pe masa de operaţie.

Robert Cogeanu are 40 de ani și nu mai puțin de 300 de Bărbatul, originar din Pașcani, a fost lăcătuș. Viața lui s-a schimbat dramatic acum 14 ani, când a leșinat din senin. Când s-a trezit, era o cu totul altă persoană, care nu-și mai recunoștea familia și prietenii. A fost internat apoi la un spital de boli nervoase, unde a primit un tratament. Părinții lui spun că, de când a început să ia medicamentele prescrise, a început să se îngrașe. Bărbatul care ajunsese să cântărească nu mai puțin de 300 de kilograme a fost transportat, săptămâna trecută, la Timișoara, unde doi chirurgi s-au oferit să-l opereze pe gratis.

Lucrurile nu sunt însă atât de simple, pentru că Robert Cogeanu are probleme mari de sănătate. „Pacienţii cu inimile dilatate au riscul morţii subite. Noi i-am dat deja tratament, răspunde la acesta, dar performanţa cardiacă nu se îmbunătăţeşte imediat. În acest caz este o inimă aproape dublă faţă de dimensiunile normale, iar performanţa cardiacă este în jur de 20%, care îi asigură doar o cincime din debitul cardiac. Pot să apară foarte multe complicaţii dacă intervenim acum”, explică medicul cardiolog Lucian Vasiluţă.

Până acum, evoluţia pacientului a fost bună. A reuşit să slăbească șapte kilograme în aproximativ o săptămână, după ce a fost trecut pe un regim alimentar foarte strict, dar va trebui să mai dea jos cel puţin 53 de kilograme ca să poată fi operat. „În momentul de faţă, în niciun caz nu poate primi anestezie generală. Putem să asigurăm anestezie unor asemenea pacienţi cu riscuri deosebite, dar acesta comportă chiar un risc vital”, a precizat medicul specialist ATI Carmen Bălaşa. „De trei luni nu putea să stea întins. Stătea un minut şi simţea că se sufocă, chiar dacă îi punea masca de oxigen. Azi noapte a reuşit să doarmă cinci ore. Până acum nu putea să doarmă”, a spus tatăl pacientului. Robert Cogeanu va fi evaluat în fiecare săptămână, iar echipa de medici, formată din zece specialişti, va decide planul de tratament pe care îl va urma şi când se poate interveni chirurgical.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago