Cand se termina norocul, nici Nuno Claro nu mai e de ajuns

Cu antrenorul Aurel Șunda în tribune, suspendat, și cu doi jucători mai puțin pe teren, eliminați, ACS Poli a venit de la Botoșani fără niciun punct. Timișorenii s-au trezit prea târziu, abia după ce gazdele au deschis scorul, au avut un gol anulat și puteau primi un penalti pe final de meci. Unii ar putea spune că norocul din ultimele etape se cam termină.

Niciun punct n-au reușit cei de la ACS Poli din cele două întâlniri cu FC Botoșani disputate în acest sezon. În tur, moldovenii turnau o găleată cu apă rece în capul timișorenilor, care avuseseră un început bun de campionat. La vremea respectivă, suporterii lui ACS visau frumos la locurile din partea superioară a clasamentului. Acum, orice meci poate face diferența între a rămâne în Liga I sau a juca anul viitor la matineu, în divizia secundă.

Moldovenii au început mai hotărât meciul, având o ocazie mare ratată în minutul 14, cu un corner după care au plimbat indecis mingea în careu, până care a fost blocată de Șeroni și Mera. Un minut mai târziu, au cerut lovitură de la 11 metri, după ce balonul trimis Verselis l-a lovit în mână pe Șeroni. În minutul 19, ACS Poli are prima fază, cu Trandu care a șutat slab o minge primită de Szekely. În minutul 21, timișorenii rămân în zece, după eliminarea lui Popovici, care a căzut peste un adversar, de lângă care încercase să „fure” un balon. În minutul 34, Szekely scapă singur spre poartă, dar trage pe lângă poartă. Gazdele trec la cârma jocului, dar dominarea nu este nici copioasă, nici cu rezultat pe tabelă. La pauză se intră 0-0, după o repriză slabă și puțin spectaculoasă.

Partea a doua a meciului a fost însă mai spectaculoasă. Gazdele revin ceva mai decise de la vestiare, iar în minutul 51 ACS Poli rămâne în nouă jucători de teren. Gorobsov l-a faultat pe Croitoru, același jucător peste care căzuse și Popovici, înainte să fie eliminat, și a văzut imediat roșu. Imediat, la oaspeți e trimis în teren Hasani, în locul lui Szekely, semn că, în inferioritate numerică, timișorenii s-ar fi mulțumit și cu un egal. N-a fost să fie, pentru că în minutul 57 Vașvari prinde un șut de zile mari de la 30 de metri, iar mingea s-a oprit direct la vinclu.

Timișorenii par groggy, astfel că, în minutul 64, Stojkov, de la FC Botoșani, bagă mingea în poartă de lângă bara laterală, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. Câteva minute mai târziu, Nuno Claro și-a dovedit din nou clasa, scoțând incredibil o minge trimisă de Codoban, cu care era în fază de unul la unul. Jucătorii lui Aurel Șunda, aflat în tribune la Botoșani, s-au trezit parcă din pumni după acest moment, însă norocul pe care l-au avut în ultimele două partide s-a răzbunat de această dată. Cu un sfert de oră înainte de final, Șeroni marchează în poarta lui Lazar, dar reușita este anulată, deoarece, în faza anterioară, Hasani fusese semnalizat în ofsaid.

ACS Poli a alergat disperată după egalare pe final de meci și a luat cu asalt poarta lui Lazar. Așa cum însă nici ulciorul nu merge de multe ori la apă, și norocul are limitele lui. S-a văzut asta cât se poate de clar la una din ultimele faze, când unul dintre jucătorii Botoșaniului, același Croitoru, a respins cu mâna o minge din propriul careu. Timișorenii au cerut penalty, dar arbitrul Mircea Bîrșan a lăsat meciul să continue. S-a terminat 1-0 pentru FC Botoșani, la fel ca și în tur. Ambele combatante au acumulat același număr de puncte, 26, și sunt vecine de clasament: bănățenii pe 11, moldovenii pe 12. Și sunt numai patru puncte între ele și prima echipă aflată pe loc retrogradabil, Viitorul Voluntari. (sursa foto: www.gsp.ro)

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago