Categories: Administratie

Un milion de euro de la primarie, pentru cladirile istorice

Proprietarii de clădiri istorice din Timișoara mai au o săptămână în care pot întocmi dosarele pentru finanțarea reabilitării imobilelor lor. Primăria va aloca în acest an 4,5 milioane de lei de la bugetul local, pentru cei care doresc să se înscrie în program.

„Programul de sprijin financiar acordat proprietarilor de clădiri istorice din zona de acţiune prioritară a municipiului Timişoara” se adresează celor care dețin imobile care, prin nivelul lor de degradare, reprezintă un pericol pentru siguranţa populaţiei, afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit şi a spaţiilor publice urbane. Suma alocată pentru acest program este de 4,5 milioane de lei, aprobată printr-o hotărâre de consiliu local. Banii se dau pentru refacerea faţadelor, dar și pentru reparaţii la acoperişuri.

Primăria va plăti integral costurile reabilitării imobilelor care vor intra în program și, ulterior, va recupera de la proprietari 80% din sumă, pe o perioadă de zece ani, în baza contractelor de finanţare semnate şi a constituirii unei garanţii imobiliare asupra clădirii. Restul reprezintă sprijin financiar nerambursabil de la municipalitate. Proprietarii care doresc să se înscrie în acest program mai trebuie să știe că vor plăti din buzunarele lor documentațiile tehnice. Constructorul va fi desemnat în urma unor licitații organizate de primărie, iar asociațiile de proprietari vor avea propriii reprezentanți în comisia de licitaţie. Dosarele pot fi depuse în intervalul 12 martie – 10 aprilie, la primărie, la camera 12, pentru Direcţia Urbanism. Găsiți aici ce trebuie să conțină dosarul, iar aici puteți consulta harta zonelor prioritare pentru acest program de finanțare. Detalii suplimentare pot fi obţinute prin e-mail.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

13 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

14 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago