Categories: Ziaristu' de terasă

Cum sa-i faci pe timiseni s-o voteze pe Corina Cretu, „sora” lu’ Gigi Becali?

Zău că n-aș vrea să fiu în pielea celor din PSD Timiș în perspectiva alegerilor europarlamentare! Nu de alta, dar în Timiș e altfel decât prin alte locuri, unde cu un mic, o bere și un kil de făină ai asigurate trei-patru voturi. Plus că oamenii mai beneficiază și de o excursie gratuită cu autobuzul prin tot felul de secții de votare, că e și păcat să dai cu ștampila o singură dată cât e ziulica de lungă. Ca să nu mai zic că prin baronate ca Teleorman sau Vrancea, pentru propășirea social-democrației își dau obolul și locatarii cimitirelor. Ei bine, în Timiș, și mai ales în Timișoara, oamenii au o meteahnă. Și anume, că mai trag cu ochiul pe lista de candidați ca să vadă ce fel de personaje s-au pripășit acolo.

Și ce să vezi, prima poziție pe lista PSD îi aparține Corinei Crețu! Cum n-ați auzit de ea? E femeia aia care a stat naiba știe câți ani pe la Bruxelles și despre care n-ai auzit nimic altceva decât că hărțuiește bătrânei, precum Colin Powell. După ce ani la rândul a avut grijă de un alt moșulică, nea Nelu pe numele lui. Și măcar de-ar avea bunul simț să tacă din gură și să se ascundă pe undeva. Dar inteligentul nu-i inteligent destul dacă nu e și fudul. Așa că dna Crețu s-a apucat să umble în campanie electorală prin țară, ajungând și la Timișoara. Unde s-a trezit vorbind că Gigi Becali ar fi fost un mai bun europarlamentar decât Monica Macovei.

A o compara însă pe Monica Macovei cu Gigi Becali, ca activitate în Parlamentul Europei, este ca și cum ai pune egal între Messi și Dodel Tănase, să zicem. O fi având multe bube Macovei, dar în toate evaluările făcute apare drept cel mai activ europarlamentar român. În aceleași evaluări, Crețu nu apare sub nicio formă. Ce-i drept, nu apare nici la cei mai leneși, dar nici la cei cu activitate. Cum ar veni, e un fel de nimeni care nu iese cu nimic în evidență. Și, nefăcând nimic, ea atât a înțeles din Parlamentul European: că Gigi Becali e mai bun decât Monica Macovei. Probabil nici n-a auzit de Raportul Macovei. Dincolo de prostie și invidie muierească, aici mai poate fi vorba de un fel de solidaritate a nulităților, a becisnicilor. Dacă nu ești primit în liga mare, te faci frate cu Gigi Becali!

Ei, și revin. Ce pot să facă cei din PSD Timiș să convingă lumea să voteze cu Corina Crețu? Evident, în primul rând, s-o roage să nu se mai obosească să vină în campanie la Timișoara. Altceva? Să acopere cu o bandă neagră primul loc al PSD de pe buletinele de vot? Nu prea e voie. S-o scoată în față pe Maria Grapini, că e de-a noastră și e pe o poziție bună? Hai, c-am glumit! Chit că și-a pus să lucreze pentru imaginea ei un general de pompieri în rezervă în locul unui iepuraș Playboy. Tot în rezervă!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

26 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

10 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

14 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

16 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

16 ore ago