Categories: Administratie

Primaria a facut inventar: doar cateva zeci de gropi pe strazile din Timisoara

Ultima iarnă, foarte blândă de altfel, a lăsat pe străzile din Timișoara doar câteva zeci de gropi. Asta susține viceprimarul Dan Diaconu, conform căruia cel mai recent „inventar” datează din luna februarie și nu conține, de exemplu, denivelările din zona liniilor de tramvai.

Municipalitatea se apucă de reparat străzile și trotuarele din oraș, afectate de trecerea iernii. „Următoarele două săptămâni vor fi alocate în special acoperirii gropilor care au apărut în cursul iernii, rezolvării situaţiilor de acest tip, mai urgente, urmând ca ulterior să intrăm pe fronturi largi cu asfaltarea în diverse zone şi mai ales cu trotuarele, o problemă pe care trebuie să o abordăm foarte serios anul acesta”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu. El susține, surprinzător, că numărul gropilor de pe străzile Timișoarei nu este foarte mare și are și o explicație pentru asta. „Adevărul este că am beneficiat şi de o iarnă extrem de blândă şi numărul gropilor este sensibil mai mic, cel puţin cele care au drept cauză diferenţele de temperatură. Sunt foarte puţine. Noi am făcut o inventariere chiar în februarie, erau de ordinul câtorva zeci. Nu vorbim de eventualele denivelări din zona liniilor de tramvai sau a gurilor de canal. Vorbim pur şi simplu de gropi identificate în carosabil în cursul iernii”, a declarat Diaconu.

Sunt programate la reparații în perioada următoare străzile: Vasile Lucaci, Peneş Curcanu, Gh. Adam, Spitalul Nou, Perlei, Carei, Sf. Apostoli Petru şi Pavel, str. Grădinii între str. Fructelor – Calea Şagului Zugrav Nedelcu, Mareşal Al. Averescu (Lidia) nr. 104, Aleea Azurului, str. Martir Vasile Balmuş, Aştrilor, Aleea Cristalului, Orion, Constructorilor, Martir Cornel Popescu, Electronicii, Venus, Saturn, Orşova, Burebista, Stelelor, Dunărea, Vadul Crişului și Brânduşei. Vor fi reparate, de asemenea, trotuarele de pe str. Gării, bd. Republicii, str. Oituz, Calea Aradului, str. Timiş, str. Gh. Lazăr, str. Mircea cel Bătrân, str. Ovidiu Balea, str. Ion Barac, str. Ardealul, str. Deliblata, bd. Eroilor de la Tisa, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Albăstrelelor și str. Jules Verne.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

O oră ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

4 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

4 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

5 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

5 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

5 ore ago