Categories: Sport

FC Juventus Timisoara, clubul in care fotbalul este iubit

Într-o perioadă în care investitorii nu se mai înghesuie să investească în fotbalul juvenil, la Timişoara a fost lansat clubul privat FC Juventus. Iniţiativa îi aparţine lui Antonio Bădescu, cel care vrea să ofere o nouă dimensiune la nivelul cluburilor care se ocupă de creşterea copiilor şi juniorilor.

Înfiinţată în 2013, echipa a fost prezentată oficial săptămâna aceasta. „Noi iubim fotbalul!”, este mesajul care îţi atrage atenţia atunci când priveşti fanionul oficial al clubului. Echipamentele de joc în care sunt îmbrăcaţi micuţii şi staff-ul noului club arată că la FC Juventus fotbalul chiar e iubit. Alături de Antonio Bădescu, la FC Juventus mai activează câteva nume cu greutate în fotbalul juvenil. Este vorba despre Dorel Maşcovescu, antrenor recunoscut pentru creşterea a numeroase generaţii de juniori la Poli sau Electrica, Lucian Popescu, fostul atacant crescut de Poli, dar care s-a remarcat în prima ligă din Croaţia, în prezent om de fotbal cu conexiuni în fotbalul european, şi Cristi Moraru, cel care se ocupă de pregătirea juventinilor, un antrenor tânăr, dar care are experienţa unui club cunoscut din Germania, Alemannia Aachen. Până acum, noul club se laudă cu trei grupe de juniori născuţi în anii 2002, 2005 şi 2006. Generaţia juniorilor născuţi în 2002 este printre cele mai talentate din regiune, micuţii fotbalişti pregătiţi de Cristi Moraru terminând, anul trecut, pe locul 11 Fragaria Cup, o cunoscută competiţie dedicată echipelor de juniori.

Se ştie că o veche meteahnă a fotbalului juvenil din România este legată de extrem de puţinele competiţii oficiale dedicate copiilor. Dacă juniorii născuţi în 2002 participă în Interligă şi în campionatul dedicat juniorilor D, situaţia se complică pentru juniorii născuţi în 2005 şi 2006. Practic, pentru aceşti juniori, AJF Timiş nu are în calendar nici măcar o competiţie. Pentru a obişnui juniorii cu jocuri oficiale, obligatorii chiar şi la acest nivel de vârstă, FC Juventus Timişoara va organiza, în premieră, un campionat pentru juniori Under 8 şi Under 9, la care vor participa echipe importante de juniori din Sibiu, Hunedoara, Oradea, Reşiţa, Sânnicolau Mare sau Arad. Competiţia se va intitula „Vest Liga”, iar startul se dă în 29 martie, urmând ca jocurile să se desfăşoare în sistem tur-retur, participarea echipelor fiind gratuită.

Juniorii de la FC Juventus se pregătesc pe arena din Covaci, ultima construită în judeţul Timiş în ultimele trei decenii. Stadionul din Covaci este prevăzut cu toate utilităţile necesare unei echipe pentru a face performanţă, diriguitorii Fortunei, echipa care a ajuns până în Liga a II-a, investind acolo aproximativ jumătate de million de euro acum câţiva ani. Cei 50 de juniori se deplasează până la Covaci cu un microbuz şi sunt luaţi din mai multe puncte ale oraşului, astfel că părinţii nu trebuie să se deplaseze până stadion cu maşinile personale.

Antonio Bădescu va veni, începând cu 2015, cu un concept nou în fotbalul juvenil. Este vorba despre părinţii socios, aşa cum ne-a declarat preşedintele clubului timişorean. În prezent, părinţii copiilor nu sunt nevoiţi să achite nicio taxă către club, dar, de anul viitor, se va percepe una. Ideea este, după cum spune oficialul lui FC Juventus, să-i fidelizeze pe părinţii copiilor, care trebuie să înţeleagă că formaţia timişoreană are obiective clare. Cum oficialii clubului vor să meargă doar pe ideea creşterii de juniori, pe viitor vor apărea şi parteneriate cu echipe din judeţul Timiş, iar formaţiile respective vor activa nu mai jos de Liga a IV-a.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago