Categories: Timp liber

„Pedalarea de primavara” pleaca la drum pe 6 aprilie

Pentru că 2014 ar putea fi considerat anul bicicletei, deja tradiționala „Pedalarea de primăvară” va avea loc mai repede. Aceasta este programată pe 6 aprilie, iar „Verde pentru Biciclete” promite un șir întreg de evenimente pentru iubitorii mersului pe două roți.

„Verde pentru biciclete” deschide, peste trei săptămâni, sezonul acțiunilor din acest an. Pentru că vremea este deja frumoasă, cei de la VpB au decis să înceapă mai repede acțiunile de pedalare organizată. „2014 poate fi considerat anul bicicletei. În acest moment, orașul poate fi considerat un șantier, așa că bicicleta se pretează foarte bine pentru orice deplasare. Poți ajunge mult mai ușor dintr-o parte într-alta a Timișoarei mergând pe bicicletă”, explică Romina Faur, coordonator VpB.

În astfel de condiții, „Pedalarea de primăvară” a fost programată pe 6 aprilie, ceva mai devreme decât în anii precedenți. „Am mutat-o, pentru că vremea e frumoasă și permite o astfel de acțiune. Ca de obicei, ne vom întâlni la ora 10 și la ora 11 vom pleca pe traseul gândit de voluntarii VpB”, spune Romina Faur. Calendarul evenimentelor continuă cu o premieră – „Business pe bicicletă”, programată pentru 22 iunie și organizată la nivel național. „Cochete pentru biciclete”, destinat tuturor biciclistelor, a ajuns la ediția a treia și va avea loc în 24 iunie. Turele cicliste bănățene vor avea loc în perioada iunie-august, iar pe 3 august va fi Cupa Arsenal Park, în parcul cu tematică militară de la Orăștie. Finalul sezonului e în octombrie, când va avea loc „Numărătoarea de toamnă”.

Până la Pedalarea de primăvară, VpB va derula, în principiu în mediul online, o campanie de reamintire a regulilor de circulație și a celor de bun simț. „Vor fi sfaturi de mers pe bicicletă, recomandări, exemple practice din alte țări și din alte orașe. Vrem să creștem respectul între toti participanții la trafic”, susține coordonatorul VpB. În acest moment, conform datelor VpB, comunitatea de bicicliști din Timișoara este cea mai puternică din țară. În orașul de pe Bega circulă în jur de 13.000 de bicicliști cu numere VpB.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago