Categories: Administratie

Florin Teodorescu spera sa nu fie nevoit sa paraseasca sala „Olimpia”

Primăria scoate la licitație, joi, la pachet, cafeneaua și sala de fitness din incinta sălii „Olimpia”. Campionul de culturism Florin Teodorescu, cel care deține sala de fitness, este nemulțumit atât de soluția aleasă de municipalitate, cât și de faptul că nu niciun fel de avantaj față de eventualii contracandidați.

În luna februarie, CL Timișoara a aprobat proiectul care făcea referire la scoaterea la licitaţie publică deschisă a unor spaţii disponibile din incinta Sălii „Olimpia”, la parter şi mezanin, în vederea închirierii. În cafeneaua de 110 metri pătraţi vor fi avea loc în continuare activităţi de alimentaţie publică, cu tot vânzare de băuturi alcoolice. Cel de-al doilea spaţiu este o sală de sport pentru culturism şi fitness de 525 de metri pătraţi, plus 85 de metri pătraţi anexe-vestiare. Aici funcționează, în prezent, sala lui Florin Teodorescu. Fostul sportiv achita, în baza unei fişe de calcul, o taxă de utilizare a domeniului public şi contravaloarea utilităţilor consumate. Ambele spații urmează să fie scoase la licitație împreună, la un preț care pleacă de la 3 euro/ mp/ lună. Viitorii chiriaşi vor fi obligaţi să facă anumite investiţii, pentru care, la finalul contractului, nu vor fi despăgubiți de municipalitate.

Florin Teodorescu, administratorul sălii de culturism, este supărat că, după atâția ani în care s-a ocupat de acest spațiu, nu are niciun fel de avantaj în fața celorlalți participanți la licitația de joi. „Nu se mai doreşte o sală de culturism performantă, cu un om cu experienţă. În caietul de sarcini nu se cere experienţa administratorului. De ce chiriaşul nu are prioritate, ca în orice contract de pe lumea asta? Dacă ar fi vrut o sală performantă se cerea un om cu performanţă. Ceea ce am făcut aici, cea mai mare bibliotecă de culturism din lume, una dintre cele mai tehnice săli din Europa, statuile din faţa sălii, nu contează”, spune fostul sportiv.

Teodorescu se va înscrie la licitație, pe care vrea s-o și câștige, mai ales în condițiile în care prețul pe care îl plătește în prezent este mai mare decât cel de pornire al acesteia. „Nu am deranjat pe nimeni. Dacă există ceva performant, de ce să stricăm? Eu plăteam cinci euro pe metru pătrat pe lună și acum se pornește de la trei euro. Ce nu le-a convenit la mine? Eu am făcut totul pentru imaginea Timişoarei în lume. Mă premiezi atâţia ani că am făcut imagine şi mă dai afară, nu am prioritate? (…) Sunt mâhnit că mă pune să particip la licitaţii cu alţii. Arunci cu noroi peste un om care a făcut atâtea pentru oraş? De ce? În caietul de sarcini nu s-a pus profesionalismul şi tot ceea ce am realizat pentru culturism”, mai spune fostul sportiv. Licitaţia pentru închirierea sălii de culturism și a cafenelei de la sala „Olimpia” va avea loc joi.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago