Categories: Ziaristu' de terasă

Oare cine-l retine pe Sunda, cand el are treaba in alta parte?

Așadar, ACS Poli a bifat un egal acasă în compania unei formații desculțe, care foarte probabil va retrograda la finalul sezonului. Și asta în condițiile în care am jucat 60 de minute cu un om în plus. Lucru care nu s-a văzut pe teren, cu excepția finalului de meci, cei de pe Litoral fiind mult mai prezenți în joc. Multe despre jocul lui ACS Poli nu ai ce să spui, decât faptul că arată ca o adunătură de jucători adunați în pripă și trimiși să joace fotbal, fără nici cea mai mică idee de joc, fără nicio schemă tactică, fără un traseu prestabilit al mingii.

„Lovește și fugi”, parcă ar fi deviza după care joacă ACS Poli. Mă feresc să spun echipă, fiindcă echipă înseamnă un grup organizat, ceea ce nu e cazul aici. Acest lucru nu a fost evident numai sâmbătă, ci din momentul în care a fost adus Aurel Șunda să antreneze. Parcă în primele meciuri a mai fost o idee de joc, probabil rămasă de la Vali Velcea. Ulterior, doar un incredibil NOROC a adus niște puncte în vistieria clubului.

Norocul face parte din joc, e bine să-l ai. Dar să te bazezi numai și numai pe noroc e deja prea mult. Ai căzut în rahat când erai mic, joci ruletă, te duci la cazino, te bagi la un barbut, dar nu-i de ajuns pentru a fi antrenor. Și oricât noroc ai avea, la un moment dat se întoarce împotriva ta. Într-o anumită măsură, acest lucru s-a văzut și în meciul de sâmbătă. De această dată, a constatat inclusiv primarul Nicolae Robu că echipa nu joacă nimic. Dar n-a jucat nimic nici în meciurile precedente, unele încununate cu victorie. Și nu joacă nimic, nu fiindcă s-ar certa PSD cu PNL pentru un un scaun în conducerea clubului, cum insinuează Robu. Nu joacă nimic fiindcă ACS Poli NU ARE ANTRENOR! Șunda o fi fost mare antrenor de Divizia B, poate o fi un tehnician de perspectivă pentru Liga a II-a sau a III-a, dar n-are nici cea mai mică treabă cu fotbalul primei divizii.

E adevărat, n-are la dispoziție un lot foarte puternic, dar e mai bun decât al altor echipe. Evident, este peste cel al Săgeții din Năvodari. Dacă iei jucătorii, post cu post, ai surpriza să constați că situația nu e chiar rea, eventual mai avem nevoie de atacanți. Mai mult, la club există o anumită stabilitate financiară de care multe echipe nu se bucură. Nu sunt salarii mari, dar se dau la zi. Iar în momentul în care când ai jucători, ai stabilitate, dar echipa nu joacă absolut nimic, cine e vinovat? Mă gândesc că nu crainicul de la stadion și nici îngrijitorii terenului. La modul în care se joacă și, dacă ne gândim că norocul se învârte, ACS Poli se îndreaptă încet și sigur spre eșalonul secund. Iar Robu, în loc să se bată cu PSD pentru o funcție, mai bine ar căuta un antrenor. Asta, dacă vrea să oprească marșul „triumfal” spre Liga a II-a.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago