Categories: Administratie

Pavajul din zona Cetate ii provoaca „nelinisti” primarului / FOTO

Primarul Nicolae Robu are „neliniști” în ceea ce privește pavajul care urmează să fie montat în toată zona istorică. Testele din ultimele zile, desfășurate departe de ochii curioșilor, pe strada Fără Nume, nu au fost mulțumitoare.

Imaginile cu pietrele inegale și cu mare distanță între ele postate pe Facebook de timișoreni au ajuns și la primarul Nicolae Robu, care s-a declarat nemulțumit de soluția aleasă pentru viitoarea zonă pietonală. „Suntem acum într-un moment foarte important. Eu am avut o discuţie cu arhitecţii, am discutat chiar cu arhitectul Șerban Sturdza pe tema pavajului din zona Cetate şi sunt neliniştit. N-aş vrea ca pavajul care va rezulta să fie unul care să ne provoace chinuri atunci când ieşim să ne plimbăm pe străzile prin zona Cetate”, a declarat Robu. Conform acestuia, momentan sunt făcute mai multe teste. „Am cerut arhitecţilor să aibă în vedere pe de o parte să se confere zonei aerul de vechime, dar pe de altă parte şi ca acel pavaj să reziste în timp, să nu ajungem să constatăm că pietrele se mişcă după câţva ani (…) Am convenit să se facă pavări în mai multe variante, pentru ca cetăţenii să le poată vedea, să le poată încerca şi la mers şi să-şi spună părerea”, spune primarul.

Zona de testare este aceeași stradă Fără Nume. „Noi am făcut acolo nişte obiecţii şi trebuie refăcut pavajul, pentru că este prost făcut de către executant. S-au mai făcut nişte încercări cu mai multe tipuri de piatră, cu tehnologii diferite, pe aceeaşi stradă”, spune Aura Junie, directorul Direcției Dezvoltare a PMT. Acesta susține că strada respectivă a fost deja deschisă pentru timișoreni, care pot testa pavajul. Gardurile metalice care împiedică accesul nu au fost însă înlăturate, dispărând, totuși, foliile de plastic care ascundeau lucrarea. Acum câteva zile, autorităţile anunţau că pavajul va fi montat printr-o tehnică specială, des utilizată în occident – prin folosirea de andezit, pietriş şi răşină. „Constructorul a venit cu o expertiză italiană, cu nişte specialişti italieni, care încearcă o metodologie folosită des în oraşele medievale italiene. Acesta este motivul pentru care am şi vrut să-l vedem”, afirma Junie.

Primarul Nicolae Robu n-a putut însă explica de ce e nevoie de atâtea teste, în condițiile în care există un proiect aprobat. „Când se trece la punerea în practică se văd anumite lucruri, pe planșă arată frumos. Problema e foarte serioasă. Am fost în oraşe cu centre istorice cu pavaj, unde totul arată minunat. Dacă te uiţi la poze, la filmuleţe, arată impecabil. În momentul în care te plimbi pe pavajul respectiv devine totul un calvar, sunt pietre care nu sunt plane care se mai şi mişcă”, a conchis edilul.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

4 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

4 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

6 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

8 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

8 ore ago