Categories: Politica

PNTCD sustine ca podul de la Michelangelo se poate prabusi oricand / FOTO

Reabilitarea podului de la Michelangelo s-a făcut de mântuială, iar o catastrofă este oricând posibilă. Aceasta este concluzia ţărăniştilor, după ce s-au consultat cu specialistul care a expertizat podul acum patru ani. Preşedintele interimar al PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, cere demisia directorului Direcţiei Tehnice din PMT, Culiţă Chiş.

Principala problemă a podului, din punctul de vedere al țărănistului Ciprian Mihok, este la sistemele de reazem, aflate într-o stare avansată de degradare, dar trecute cu vederea. „S-a ridicat mijlocul podului, s-au pus sisteme de reazem la mijloc, iar părţile laterale au fost lăsate în paragină, mai precis sistemele de reazem de tip pendul, ele fiind într-o stare avansată de degradare. Acest lucru este îngrijorător. Culiţă Chiş este principalul vinovat. Prin faptele lui se pot produce pierderi de vieţi. Eu nu mai am curaj să trec peste acest pod”, a declarat Mihok. Acesta susține că își bazează declarațiile pe discuțiile avute cu Adrian Bota, specialistul care, în 2010, a făcut expertiza podului de la Michelangelo. Mihok a prezentat și imagini despre care spune că-i demonstrează afirmațiile.

Viceprimarul Dan Diaconu susține însă că lucrările sunt realizate conform proiectului și sunt în grafic. „Podul a fost reabilitat. Sunt expertize tehnice pe fiecare sistem, sunt acte semnate. Pentru sistemele de reazem de pe pile și culee, în proiect se prevede curățarea, dar această operațiune poate fi realizată numai după finalizarea hidroizlolaţiei podului. Acum degeaba le curăţăm. Acest lucru apare și în expertiza realizată de Adrian Bota, cu care am și discutat. Informaţiile de acest gen nu sunt decât bombe de presă”, ne-a declarat Diaconu. Primarul Nicolae Robu s-a lăudat de mai multe ori că toate lucrările la podul Michelangelo au fost efectuate cu succes.

UPDATE: Președintele interimar al PNCȚD, Ciprian Mihok, îi răspunde viceprimarului Dan Diaconu. „Elementele de susținere a podului, mai exact sistemele de reazem tip pendul sunt complet mâncate de rugină, crăpate, nemaifiind în stare de funcționare (…) Îl invit pe dl Dan Diaconu să meargă sub pod, cum am mers și eu, după care să ne explice cum poate să curețe un metal crăpat și serios afectat de rugină (…) eu am prezentat opinia specialistului care a realizat expertiza în 2010 și care a subliniat faptul că elementele de susținere a podului s-au degradat până în prezent. Același specialist arată faptul că este necesară o nouă evaluare a tuturor sistemelor de reazem tip pendul de la podul Michelangelo”, a precizat Mihok.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago