Categories: SocialUltima ora

Scandal sexual intr-o institutie deconcentrata din Timisoara / STENOGRAMA+AUDIO

O femeie de 30 de ani, angajată în cadrul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş, îl acuză pe fostul director executiv, Gheorghe Manolache, că timp de peste şase luni a încercat să profite de statutul său, ameninţând-o că o va da afară dacă nu va întreţine relaţii sexuale cu el. Fostul director respinge acuzațiile, plângându-se că a fost manipulat.

După şase luni, femeia s-a hotărât să depună plângere împotriva fostului director executiv şi speră ca autorităţile statului să ia măsurile necesare. La finalul articolului găsiți „stenograma” uneia dintre discuțiile purtate între cei doi, precum și fișierul audio. Între timp, Gheorghe Manolache a fost demis din funcţia de director executiv, fiind numit şef al Serviciului Economic din cadrul Agenţiei. Avocatul femeii, Florin Kovacs, a povestit că presiunile asupra femeii au început în luna septembrie a anului trecut. “Acesta este un caz în care o angajată este supusă sistematic la hărţuire la locul de muncă prin folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Au fost realizate înregistrări ambientale, care sunt considerate probe. Când ești participant la conversație, înregistrarea este probă. Avem și înregistrarea care face dovada acestor avansuri sexuale. Doamna a fost ameninţată cu sfârşitul carierei de funcţionar public în cazul unui refuz, pentru a o convinge să cedeze acestor avansuri. A fost dat jos din funcția de director, dar acum este șef serviciu și mai are în subordine femei. Este singurul caz în care putem dovedi solicitarea explicită, a făcut și plângere la IPJ Timiș și la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, care au competențe. În urma refuzului repetat al victimei, el a mutat-o pe altă poziție”, a explicat avocatul femeii. Kovacs susține că Manolache ar mai fi avut antecedente în ceea ce priveşte hărţuirea sexuală a angajatelor, afirmând că două femei din instituție au acceptat avansurile bărbatului.

Pe de altă parte, Manolache respinge acuzațiile. “Este fals. Libertatea de exprimare este arondată fiecărui cetăţean, dar dacă a fost o hărţuire, o agresiune trebuie dovedit. Eu nu am făcut aşa ceva, nu am cunoştinţă de aşa ceva. A fost o relaţie puţin dincolo decât cea între colegi de serviciu pentru că ne cunoşteam, dar nu abuz sau hărţuire”, ne-a declarat Manolache.Cât despre înregistrări, el consideră că a fost manipulat, mai ales că a ajutat-o pe femeie atunci când a avut nevoie. “Sincer pot să spun că am fost manipulat, trăgând concluzia că un om pe care îl ajuţi poate să îţi facă aşa ceva”, a mai spus Manolache. De asemenea, el respinge acuzațiile că ar fi amenințat-o pe femeie cu demiterea.„Este exclus să o fi dat afară. Un funcţionar public nu se poate elibera din funcţie simplu, este foarte complicat. Eventual dacă este o restructurare sau dacă, cine ştie, face o faptă care este foarte păguboasă pentru instituţie. Din contră, şi-a dorit să ocupe un anumit post şi am sprijinit-o să-l ocupe. Acele femei să facă declaraţie publică dacă există. Eu ştiu un singur lucru, că una dintre ele a fost chemată şi forţată să dea o declaraţie împotriva mea. Respectiva colegă a refuzat însă”, ne-a mai spus Manolache, referindu-se și la celelalte două cazuri. (Foto: ajofmmehedinti.ro)

stenograma

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

9 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

10 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

12 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

13 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

18 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

18 ore ago