Categories: Administratie

Simonis: Rog timisorenii sa cheme Politia de fiecare data cand «ingerii» mai ridica masini”

Firmele de tractări și ridicări auto nu vor mai putea încheia contracte pentru a acționa în parcările private, până nu obțin autorizație de la primărie. „Îngerii galbeni” trebuie să ia o pauză, fiindcă dacă vor continua să ridice mașini pot fi amendați. Consilierul local Alfred Simonis, inițiatorul proiectului, e mulțumit de primul pas făcut pentru stoparea abuzurilor.

Hotărârea de consiliu local a fost inițiată după ce consilierul social-democrat Alfred Simonis a adus în plen problema firmelor de ridicări de mașini. Asta, după ce mai mulți timișoreni au reclamat tratamentul la care au fost supuși de „Îngerii galbeni”, în momentul în care le-au ridicat vehiculele, în special din parcările magazinelor Profi. „De marți, numai SDM mai poate ridica mașinile, pentru că e singura autorizată să facă asta. Celelalte firme vor veni și ele să se autorizeze, însă le vom pune limite. Nu e normal să nu le dai autorizație, dar le vom spune «Aveți voie să transportați mașina, dar n-aveți voie s-o puneți într-o parcare privată și să luați taxă»”, explică Simonis. Acesta nu se teme că municipalitatea ar putea fi acționată în instanță. „Dacă «Îngerii galbeni» ne dau în judecată, asta e, dar ei de acum nu mai au voie să ridice mașinile. Procesul poate dura câteva luni. Rog cetățenii Timișoarei să apeleze la Poliție de fiecare dată când acești «îngeri» mai ridică mașini, pentru că, din acest moment, ei nu mai au voie”, mai spune consilierul local.

De acum încolo, toate centrele comerciale au obligaţia să deschidă parcările pentru clienţi sau să controleze accesul acestora prin bariere. De asemenea, sunt interzise blocarea, ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor de alte firme, cu excepţia celor autorizate de primărie. „Poliția îi poate amenda, și pe «îngeri», și firmele care apelează la serviciile lor. Acestea au variante: fie fac contracte cu firmele de ridicări de mașini și să-și blocheze parcarea cu barieră, fie lasă parcarea liberă. SDM poate ridica mașinile de oriunde, pentru că e singura care e autorizată. Dacă se autorizează și altele, foarte bine. Nu e normal să fie monopol, dar nici nu e normal să pune taxe aberante, 2.000- 3.000 de lei, pentru că ți-au ridicat mașina. Și nu mi se pare corect să pui taxă de depozitare”, a conchis Alfred Simonis.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

38 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago