Categories: Administratie

Solutie extrema pentru garajele din Parcul Bratianu si de pe strada Orion

Garajele din Parcul Brătianu vor putea fi demolate mult mai ușor. Primăria Timisoara a declarat, marți, terenul de interes public local, la fel ca și pe strada Orion. Aceasta este soluția găsită de municipalitate, pentru a pune capăt războaielor cu proprietarii de garaje.

Primăria Timișoara vrea să facă, în Parcul Brătianu, o parcare supraterană de câteva sute de locuri, iar pe strada Orion plănuiește o lărgire la patru benzi și o sistematizare a zonei. Planurile nu puteau fi puse însă în aplicație deoarece proprietarii garajelor, unele dintre ele ridicate legal, nu vor să renunțe la ele. Consiliul local a rezolvat marți, într-o ședință-fulger, această problemă. Toți aleșii locali au votat în favoarea declarării celor două zone de utilitate publică. „Am adoptat o hotărâre care declară de interes public local două zone din Timișoara, ocupate de garaje. Una este pe strada Orion, în cartierul Soarelui, iar cealaltă este în Parcul Brătianu. Este nevoie de terenul ocupat de acele garaje pentru amenajările pe care le avem în plan în zonele respective. Pe strada Orion vrem să amenajăm carosabilul, să facem trotuare, locuri de parcare și piste de biciclete, să plantăm arbori și, în mod inevitabil, trebuie să ne întindem până pe spațiul ocupat de acele garaje. Terenul este al municipalității, dar există garaje construite cu autorizație acolo”, a declarat Robu.

În Parcul Brătianu, garajele sunt și ele ridicate cu autorizație, iar proprietarii n-au putut fi convinși să renunțe la ele. Ei n-au plătit niciodată taxă pentru folosirea domeniului public. Robu i-a pus pe angajații PMT să le trimită oamenilor înștiințări prin care să-i anunțe că au de plătit pe ultimii cinci ani taxa de ocupare a domeniului public, dacă refuză să-și dărâme construcțiile. Întrebat dacă se gândește să renunțe la a le cere oamenilor acești bani, Robu a răspuns evaziv. „Nu vă pot răspunde, dacă găsim o formulă legală prin care să le anulăm această datorie, atunci eu sunt deschis să facem lucrul acesta. Îmi doream să ajungă mesajul acesta la oameni”, a conchis edilul. Luni, el a dat dispoziție angajaților primăriei să demoleze bariera care interzice accesul la cele două baterii de garaje din parc.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago