Categories: Invatamant

Simularea de la Bac, in premiera cu elevii de clasa a XI-a si cu dascali neplatiti suplimentar

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat începe luni, iar profesorii nu vor primi niciun ban pentru corectarea lucrărilor. Este prima dată când elevii de clasa a XI-a vor susține și ei această simulare.

Simularea de la bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a începe luni, 3 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Testele vor fi, evident, diferențiate în funcție de cunoștințele acumulate până în prezent. Urmează, pe 4 martie, proba scrisă la limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, pe 5 martie e proba obligatorie a profilului, iar pe 7 martie, cea la alegere a profilului şi specializări. Rezultatele vor fi afișate pe 14 martie. Este pentru prima dată când elevii claselor a XI-a susțin această simulare. Ei vor da examen la română, limba maternă, matematică şi istorie, fiind evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii testului. Notele nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi discutate la ședințele cu părinții, iar profesorii vor încerca la clasă să corecteze deficiențele constatate la examen.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a spus că nu se pune problema ca profesorii să fie recompensați financiar pentru munca suplimentară depusă în aceste zile, la supraveghere și, mai ales, corectare. Pricopie susține că dascălii primesc bani doar pentru „examenele reale”. „Este cel mai complicat semestru din ultimii 25 de ani pentru profesori. (…) este munca de zi cu zi a unui profesor, iar munca lui nu înseamnă numai ce predă, înseamnă şi ce corectează acasă, inclusiv această pregătire pentru examen. (…) Noi plătim examenele reale, de evaluare naţională şi bacalaureat. În Franţa, aceste examene se desfăşoară după un regulament aprobat în 1934 şi fac parte din sarcina didactică”, a spus ministrul Educației.

Bacalaureatul va începe în 10 iunie, cu proba orală la limba română. Urmează, în intervalul 11-13 iunie, proba orală la limba maternă, în 16-20 iunie, cea de competenţe digitale, în 23-27 iunie, cea de limbă străină, în 30 iunia va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, pe 1 iulie, cea la limba şi literatura maternă, în 2 iulie va fi proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie, iar pe 4 iulie, cea la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afișate în 11 iulie.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago