Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat începe luni, iar profesorii nu vor primi niciun ban pentru corectarea lucrărilor. Este prima dată când elevii de clasa a XI-a vor susține și ei această simulare.
Simularea de la bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a începe luni, 3 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Testele vor fi, evident, diferențiate în funcție de cunoștințele acumulate până în prezent. Urmează, pe 4 martie, proba scrisă la limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, pe 5 martie e proba obligatorie a profilului, iar pe 7 martie, cea la alegere a profilului şi specializări. Rezultatele vor fi afișate pe 14 martie. Este pentru prima dată când elevii claselor a XI-a susțin această simulare. Ei vor da examen la română, limba maternă, matematică şi istorie, fiind evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii testului. Notele nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi discutate la ședințele cu părinții, iar profesorii vor încerca la clasă să corecteze deficiențele constatate la examen.
Ministrul Educației, Remus Pricopie, a spus că nu se pune problema ca profesorii să fie recompensați financiar pentru munca suplimentară depusă în aceste zile, la supraveghere și, mai ales, corectare. Pricopie susține că dascălii primesc bani doar pentru „examenele reale”. „Este cel mai complicat semestru din ultimii 25 de ani pentru profesori. (…) este munca de zi cu zi a unui profesor, iar munca lui nu înseamnă numai ce predă, înseamnă şi ce corectează acasă, inclusiv această pregătire pentru examen. (…) Noi plătim examenele reale, de evaluare naţională şi bacalaureat. În Franţa, aceste examene se desfăşoară după un regulament aprobat în 1934 şi fac parte din sarcina didactică”, a spus ministrul Educației.
Bacalaureatul va începe în 10 iunie, cu proba orală la limba română. Urmează, în intervalul 11-13 iunie, proba orală la limba maternă, în 16-20 iunie, cea de competenţe digitale, în 23-27 iunie, cea de limbă străină, în 30 iunia va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, pe 1 iulie, cea la limba şi literatura maternă, în 2 iulie va fi proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie, iar pe 4 iulie, cea la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afișate în 11 iulie.
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…