Categories: Poli Timisoara

Alexa, masuri speciale pentru anihilarea golgheterului Lemnaru

Forma excelentă arătată în acest retur de atacantul Valentin Lemnaru nu îl lasă indiferent pe antrenorul Dan Alexa, care şi-a pus în gardă fundaşii pentru jocul de luni. Lemnaru este golgheterul primului eşalon, cu 13 reușite, şi se bate cu Universitatea Cluj pentru evitarea retrogradării, la fel ca şi Pol Timişoara.

Cele două echipe sunt deasupra liniei retrogradării, Poli având 31 de puncte, cu unul mai mult decât formaţia clujeană. Valentin Lemnaru este însă fotbalistul momentului în Liga I, după ce a înscris de 13 ori în acest sezon, de șapte ori numai în 2014. Fotbalistul care va împlini la vară 30 de ani a declarat în repetate rânduri că doreşte să evite retrogradarea cu echipa sa şi să câştige titlul de golgheter, iar forma arătată până acum îl îndreptăţeşte să declare astfel. Comparativ, Szabolcs Szekely, golgheterul lui Poli, cu zece reuşite şi surpriza turului între atacanţii Ligii I, a înscris un singur gol în retur. Cu toate acestea, atacantul timişorenilor este în topul golgheterilor din Liga I.

Puţină lume ştie că Valentin Lemnaru a îmbrăcat tricoul lui Poli Timişoara, în urmă cu mai bine de zece ani, când echipa juca la Bucureşti, după ce Claudio Zambon, fost finanţator, în urma unui conflict cu oficialităţile locale de atunci, a decis să nu mai ţină formaţia în orașul de pe Bega. Mai întâi echipa a fost mutată la Drăgăşani, apoi la Bucureşti, începând cu anul 2003. Valentin Lemnaru a făcut parte din lotul lui Poli în perioada în care echipa a evoluat la Bucureşti. La fel ca toţi jucătorii care au colaborat cu Zambon, Lemnaru a avut mari probleme cu italianul, care a distrus mulţi fotbalişti după ce i-a legat de club ca pe nişte sclavi. Golgheterul de acum al Ligii I n-a jucat deloc timp de un andar, în cele din urmă, în urma unei înţelegeri cu Zambon, a revenit în circuitul fotbalului mare. (sursa foto: www.digisport.ro)

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago