Categories: Administratie

Masinile ar putea circula pe Bd. Carol I si pe sensul inspre Piata Kuttl

Până să rearanjeze total circulația pe Bd. Regele Carol I și să mute liniile de tramvai pe mijlocul străzii, primăria ia în calcul o altă variantă. Este vorba despre deschiderea traficului pentru mașini, pe segmentul cuprins între strada Văcărescu și Piața Küttl, chiar pe linia de tramvai.

Primarul Nicolae Robu a pus demult gând rău Bulevardului Regele Carol I, așa cum este el amenajat în prezent. „Mai avem un proiect care presupune o investiție majoră pentru Regele Carol I, dar putem să-l implementăm numai dacă accedem la fonduri europene pe exercițiul 2014 – 2020. Eu sunt optimist că vom accede la fonduri acolo, vom face o lucrare de rearanjare completă a acestui bulevard, dar asta e o chestiune de perspectivă”, a declarat miercuri primarul. Schimbările propuse de el vizează mutarea liniilor de tramvai pe mijloc, amenajarea a câte două benzi carosabile pe sens de o parte şi de alta a liniilor de tramvai repoziţionate, locuri de parcare la 45 de grade pe ambele părţi, piste pentru biciclete și trotuare. Actuala amenajare e de dată recentă și e făcută tot pe bani de la UE.

Până să mute liniile de tramvai, primăria vrea să deschidă traficul rutier pe sensul înspre centru pe unul dintre tronsoanele bulevardului. „Avem în analiză ca din intersecția cu strada Văcărescu și până la Sinaia să deschidem o arteră de circulație peste linia de tramvai și în sensul contrar celui pe care se circulă la ora actuală, adica din Iosefin înspre Sinaia. După analiza preliminară rezultă că este fezabilă o astfel de operație, cu cheltuieli minime, dar nu e o decizie finală luată”, spune Nicolae Robu. Conform reprezentanților primăriei, deschiderea traficului presupune mai multe schimbări în zonă: „Asta înseamnă mutarea peronului și a gardului. Trebuie să ne încadrăm în normative, să fie distanța de gabarit între stâlpi și gardul care protejează pietonii de pe trotuar. Trebuie să vedem și cum abordăm intersecția, pentru că trebuie sincronizate și semafoarele”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

59 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago