Petrece luna mai in Romania! / FOTO

România este o ţară a frumuseţii eterne. O spun prea des turiştii străini care ne vizitează, vedem asta prea frumos arătată în documentare excepţionale difuzate în întreaga lume. Peisaje care îţi taie răsuflarea, oraşe cu istorie adâncă, oameni deschişi şi primitori, obiceiuri ce se mai păstrează încă din timpuri atât de străvechi, încât li s-a pierdut originea.

Convinsă de minunăţiile ce pot fi văzute în ţara noastră, Agenţia de Turism Ultramarin a iniţiat, cu succes, la începutul acestui an, un program de (re)descoperire a României, derulat pe perioada a 50 de weekenduri, intitulat „Iubeşte România Ta!”. Primăvara este poate cel mai frumos anotimp pentru călătorit, peentru petrecut timp în natură, pentru (re)descoperirea frumuseţii. Poate tocmai de aceea, în luna mai, în cadrul programului „Iubeşte România Ta!” au loc nu mai puţin de şase excursii prin ţară, fiecare dintre ele însemnând un eveniment turistic şi cultural aparte.

De 1 mai, în minivacanţa de patru zile, se porneşte în descoperirea unui adevărat „muzeu autentic în mijlocul Europei”, frumoasa zonă a Maramureşului. Turiştii vor marge pe traseul Oradea – Satu Mare – Sighetu Marmaţiei – Săpânţa – Vadu Izei – Vişeu de Sus – Cluj Napoca – Turda – Alba Iulia, dar vor face şi plimbări cu mocăniţa sau vor petrece timp în salină, locuri aflate în topurile internaţionale ale celor mai frumoase destinaţii turistice.

Weekendul următor, în 10 mai, au loc două excursii speciale. Prima dintre ele este şi un eveniment cultural inedit: pe traseul Timişoara – Oraviţa – Anina – Reşiţa – Timişoara va avea loc lansarea primului roman modern bănăţean, „Lume fără cer”, de Virgil Birou. Aşa că în excursie vă veţi întâlni şi cu scriitori bănăţeni de marcă ce vă vor povesti despre fascinanta zonă a Aninei. Cea de a doua excursie, tot în aceeaşi dată, porneşte spre „Perlele Banatului” – una dintre cele mai frumoase cascade din lume, Bigăr şi pitoreştile mori de la Rudăria.

În 17 mai, Agenţia de turism Ultramarin vă invită să descoperiţi o feerie a naturii la Negrileasa, în Munţii Apuseni, unde în acel weekend are loc Festivalul Narciselor! Pajişti pline de flori delicate şi obiceiuri străvechi păstrate în comunităţile locale vor face din acel sfârşit de săptămână o amintire pe viaţă. În 24 mai se deschid graniţele la Triplex Confinium, iar în acel weekend are loc o excursie specială, timp de o zi în trei ţări: România, Serbia şi Ungaria.

Ultimul weekend al lunii mai vă poate duce la o degustare de vinuri în Podgoriile Minişului, într-o frumoasă escursie pe traseul Arad – Şiria – Miniş – Păuliş – Radna – Lipova – Timişoara. România este prea frumoasă pentru a nu ne bucura de fiecare weekend liber, fără a străbate sute sau mii de kilometri. Detalii despre toate aceste excursii organizate de Agenţia de turism Ultramarin împreună cu Clubul Bănăţean de Turism, dar şi despre călătoriile ce vor urma în timpul verii, găsiţi aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

O oră ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

2 ore ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

2 ore ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

3 ore ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

18 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

22 de ore ago