Categories: Invatamant

Robu a aflat ce vor studentii in campus: parcari, spatii verzi si arteziene / FOTO

Cu zeci de fotografii și o prezentare pe calculator – așa au venit studenții la întâlnirea cu primarul Nicolae Robu. Tinerii au reclamat lipsa parcărilor și mizeria din jurul șaormeriilor și au cerut spații verzi și fântâni arteziene, pentru a se simți ca-n campusurile din Occident. Robu le-a promis „descinderi” ale autorităților locale și a spus că nu vrea un campus cu „iz monastiresc”.

Robert Kristof, reprezentantul studenților în Biroul Senatului Universității Politehnica, a venit la discuțiile de la primărie „înarmat” cu o prezentare detaliată a campusului, însoțită de câteva zeci de fotografii. Studenții sunt nemulțumiți de lipsa spațiilor verzi amenajate și a parcărilor, dar și de mizeria din apropierea unor fast-fooduri, de câinii fără stăpân și de persoanele fără adăpost. „Aleile de acces de la multe cămine sunt în stare avansată de degradare. S-au creat foarte multe alei improvizate în detrimentul spațiului verde. (…) Pe partea de parcări avem probleme, între căminele 13 și 17 nu există parcare, mașinile sunt lăsate pe iarbă. În spatele căminului 8, dar și la căminele 12, 15 și 16 se parchează pe trotuar. Ne-am gândit și la câteva soluții: amenajarea de parcări în anumite locuri sau parcări supraterane”, a spus Kristof. Tinerii și-ar dori și fântâni arteziene. „Există, între căminele 2 și 3, un spațiu verde care nu este folosit. Este o zonă imensă, pe care s-ar putea realiza fântâni, alei și bănci. Ați făcut în parcul de la Mecanică fântâni arteziene cu jocuri de lumini. Ar arăta foarte bine în acest spațiu (…) unde și-ar putea petrece timpul studenții, nu doar să stea în cămin pe Facebook. Ar putea să stea în parc pe model european„, a mai declarat reprezentantul studenților în Senatul UPT. Studenților le displac și rulotele de fastfood și reclamă, în plus, mizeria de pe alei și din zonele dintre cămine.

Primarul Nicolae Robu le-a promis tinerilor că o parte din doleanțele lor vor fi rezolvate foarte repede. În cazul altora, recunoaște însă că nu prea ce face. „Vom interveni cu promptitudine, astfel încât toate aleile să fie amenajate, toate spaţiile verzi să fie amenajate şi locurile de parcare, atâtea câte putem să facem, să le avem în condiţii civilizate. Vom amenaja locuri în care studenţii să poată învăţa în spaţiul verde pe care îl vom pune la punct între cămine. Nu ne putem permite facem fântâni costisitoare acum, dar (…) putem să facem şi în Complexul Studenţesc în unul-două locuri, pentru început”, a declarat edilul.

Acesta recunoaște, pe de altă parte, că administrația locală nu poate face foarte multe în materie de comerț. „Avem o hotărâre de consiliu local, convenită cu reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti, prin care am încercat să restricţionăm vânzarea de alcool şi să impunem un comerţ civilizat. Din păcate, această hotărâre nu a produs prea multe rezultate, pentru că o parte din comercianţi au câştigat în instanţă, temporar cel puţin. Vom trimite Poliţia Locală să-i controleze pe agenţii economici. Ei nu sunt sub jurisdicţia noastră”, admite Robu. Primarul spune chiar că ar fi fost dispus la exproprieri, pentru a putea avea campusul în jurisdicția municipalității. „ Dacă am fi reuşit să facem exproprieri, am fi fost noi proprietari pe tot ce e acolo. Din păcate, parţial este teren privat. Vreau să avem un campus studențesc frumos, nu cu iz monastiresc. Campusul este un loc unde pulsează tinerețea și unde trebuie să simți mai multă viață”, a conchis Robu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago