Robu a aflat ce vor studentii in campus: parcari, spatii verzi si arteziene / FOTO

Cu zeci de fotografii și o prezentare pe calculator – așa au venit studenții la întâlnirea cu primarul Nicolae Robu. Tinerii au reclamat lipsa parcărilor și mizeria din jurul șaormeriilor și au cerut spații verzi și fântâni arteziene, pentru a se simți ca-n campusurile din Occident. Robu le-a promis „descinderi” ale autorităților locale și a spus că nu vrea un campus cu „iz monastiresc”.

15 alee 2 c15, spatiu verde (in fata)

Robert Kristof, reprezentantul studenților în Biroul Senatului Universității Politehnica, a venit la discuțiile de la primărie „înarmat” cu o prezentare detaliată a campusului, însoțită de câteva zeci de fotografii. Studenții sunt nemulțumiți de lipsa spațiilor verzi amenajate și a parcărilor, dar și de mizeria din apropierea unor fast-fooduri, de câinii fără stăpân și de persoanele fără adăpost. „Aleile de acces de la multe cămine sunt în stare avansată de degradare. S-au creat foarte multe alei improvizate în detrimentul spațiului verde. (…) Pe partea de parcări avem probleme, între căminele 13 și 17 nu există parcare, mașinile sunt lăsate pe iarbă. În spatele căminului 8, dar și la căminele 12, 15 și 16 se parchează pe trotuar. Ne-am gândit și la câteva soluții: amenajarea de parcări în anumite locuri sau parcări supraterane”, a spus Kristof. Tinerii și-ar dori și fântâni arteziene. „Există, între căminele 2 și 3, un spațiu verde care nu este folosit. Este o zonă imensă, pe care s-ar putea realiza fântâni, alei și bănci. Ați făcut în parcul de la Mecanică fântâni arteziene cu jocuri de lumini. Ar arăta foarte bine în acest spațiu (…) unde și-ar putea petrece timpul studenții, nu doar să stea în cămin pe Facebook. Ar putea să stea în parc pe model european„, a mai declarat reprezentantul studenților în Senatul UPT. Studenților le displac și rulotele de fastfood și reclamă, în plus, mizeria de pe alei și din zonele dintre cămine.

Primarul Nicolae Robu le-a promis tinerilor că o parte din doleanțele lor vor fi rezolvate foarte repede. În cazul altora, recunoaște însă că nu prea ce face. „Vom interveni cu promptitudine, astfel încât toate aleile să fie amenajate, toate spaţiile verzi să fie amenajate şi locurile de parcare, atâtea câte putem să facem, să le avem în condiţii civilizate. Vom amenaja locuri în care studenţii să poată învăţa în spaţiul verde pe care îl vom pune la punct între cămine. Nu ne putem permite facem fântâni costisitoare acum, dar (…) putem să facem şi în Complexul Studenţesc în unul-două locuri, pentru început”, a declarat edilul.

Acesta recunoaște, pe de altă parte, că administrația locală nu poate face foarte multe în materie de comerț. „Avem o hotărâre de consiliu local, convenită cu reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti, prin care am încercat să restricţionăm vânzarea de alcool şi să impunem un comerţ civilizat. Din păcate, această hotărâre nu a produs prea multe rezultate, pentru că o parte din comercianţi au câştigat în instanţă, temporar cel puţin. Vom trimite Poliţia Locală să-i controleze pe agenţii economici. Ei nu sunt sub jurisdicţia noastră”, admite Robu. Primarul spune chiar că ar fi fost dispus la exproprieri, pentru a putea avea campusul în jurisdicția municipalității. „ Dacă am fi reuşit să facem exproprieri, am fi fost noi proprietari pe tot ce e acolo. Din păcate, parţial este teren privat. Vreau să avem un campus studențesc frumos, nu cu iz monastiresc. Campusul este un loc unde pulsează tinerețea și unde trebuie să simți mai multă viață”, a conchis Robu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

raluca a spus: (aprilie 3rd, 2014 at 12:20 )

Propun celor care locuiesc acum in complex urmatoarele:
1. Sa ii invete pe colegi sa se comporte civilizat (inclusiv cu limbajul folosit – transmis verbal la zeci de metrii – cu parcarea aiurea s.a.m.d.)
2. Sa ii invete pe colegi sa intretina curatenia in zona si ordinea (cjiar minimala asa cum exista); majoritatea celor care trec pe aucolo au legatura cu „studentia” sau cu „birturile”
3. Dupa ce – timp de 6 luni – cel putin 80% – din „studenti” -au reusit sa se adapteze, sunt convins ca primaria/primarul va gasi fonduri pentru amenajarile solicitate.
In rest nu cred ca cineva este dispus „sa arunce banii pe fereastra”,

 
Robu+Putin a spus: (aprilie 3rd, 2014 at 18:13 )

Robu+Putin singurii politicieni care pot spera la peste 80% la alegeri!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei

Un pas a fost făcut. Selecționata feminină de handbal a României își păstrează șansele pentru medalii la Campionatul European din Franța. „Tricolorele” au învins-o astăzi, cu greu, pe Spania, o care nu mai avea șanse de calificare și care, evolua, așadar, fără presiune. A făcut-o cu multă dezinvoltură, mai ales în prima parte a jocului....
Citeşte tot articolul Citeste articolul România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Polițist din Timiș, transportat la spital în stare de inconștiență după ce a fost lovit de mai multe ori în cap

Șeful de post din localitatea timișeană Checea a fost transportat de urgență în stare de inconștiență la spital, după ce a primit mai multe lovituri în zona capului. Scandalul a avut loc azi-dimineață, în jurul orei 10.00. Agresorul, identificat, este un bărbat de 24 de ani, de etnie romă. Polițistul a fost agresat după ce...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Polițist din Timiș, transportat la spital în stare de inconștiență după ce a fost lovit de mai multe ori în cap

Economic vezi arhiva Economic