Categories: Administratie

Skate park-ul Timisoarei ramane in aer! Primaria nu da un milion de euro

Timișoara nu va avea prea curând skate-park. Firma care a câștigat licitația pentru proiect a propus trei variante, cea mai scumpă dintre ele de circa un milion de euro. Primăria a agreat-o însă pe cea mai ieftină, cu care proiectantul nu este de acord. Traian Stoia acuză acum Direcția de Mediu de incompetență și indolență.

Proiectul tehnic, studiul de fezabilitate şi detaliile de execuţie pentru viitorul skate-park sunt realizate de o firmă din Bucureşti, care a oferit cel mai mic preț. În luna februarie, proiectul a fost predat primăriei, care însă a cerut o mulțime de modificări. Prima dintre ele: reducerea costurilor, estimate inițial de proiectant la… un milion de euro. De atunci nu s-a mai întâmplat însă nimic, iar viceprimarul Traian Stoia dă vina pe Direcția de Mediu.

Este bugetat anul acesta la puțin peste un milion de lei, însă din cauza indolenței și incompetenței Direcției de Mediu, nu s-a mișcat aproape nimic, în afara unor explicații. Proiectanții care au câștigat licitația au făcut ce-au vrut, dar noi ne împiedicăm ca și cum ei ar construi pe banii lor. Dacă până luni nu vin actele, renunțăm. Într-o săptămână putem face o nouă licitație. Eu nu știu ce contract s-a semnat cu acest proiectant, pentru că primăria, în general, face licitații în defavoarea ei”, a declarat, miercuri, Stoia. Conform acestuia, propunerile proiectantului sunt exorbitante. De exemplu, prețul a trei toalete ecologice era estimat la 400.000 de lei.

Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu, spune, la rândul lui, că rezilierea contractului cu proiectantul bucureștean este următorul pas. „Sunt trei propuneri rezultate din studiul de fezabilitate, iar consiliul local trebuie să aprobe una dintre ele. Am transmis proiectantului că trebuie să ne raportăm la suma pe care o avem prevăzută în buget, dar acesta nu este de acord decât cu varianta cea mai scumpă. Pasul următor este anularea atribuirii pentru proiectare. Până acum nu s-a plătit niciun leu pentru SF, pentru că nu s-a respectat tema de proiectare”, afirmă Bere. Skate-park-ul ar urma să fie amenajat în Parcul Central, pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați, exact pe locul în care se afla vechiul parc.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

13 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

15 ore ago