Categories: Administratie

Timisoarei, cat mai multe terase: inca noua in Piata Victoriei

Alte nouă terase sezoniere vor apărea, în această vară, în Piața Victoriei. Consilierii locali au votat acest proiect în ultimul plen. Nu mai puțin de patru vor putea fi deschise în zona monumentului de peste drum de Catedrala Mitropolitană!

Timișorenii vor ajunge aproape să facă slalom printre terase, dacă vor vrea să traverseze zona.

Consilierii locali au aprobat, în plenul din această lună, noile amplasamente ale teraselor din Piața Victoriei. Deși unii timișoreni se plâng că reușesc să traverseze destul de greu zona, din cauza teraselor, aleșii au decis că încă se mai poate, astfel că au dat verde unor noi stabilimente de acest gen. În total, vor fi nouă terase noi-nouțe. Patru dintre acestea vor apărea pe cele două laturi dintre piață ale monumentului Revoluției, vizavi de catedrală. Alte două vor fi în zona statuii Regelui Ferdinand, două în fața fostului cinema Studio, iar alta, pe locul unui chioșc de ziare demolat. Primarul Nicolae Robu e încântat de această extindere a teraselor, mai ales în contextul închiderii, pentru vara lui 2014, a Pieței Unirii. Totuși, edilul critică patronii acestora, pentru că obturează vederea trecătorilor către zona verde a Pieței Victoriei și îi anunță că, de la anul, le va impune condiții mult mai drastice. „Nu este corect ca tot felul de paravane, de pulturi pe care și le fac terasiștii să obtureze vizibilitatea înspre spațiul verde minunat pe care îl avem. Firma primăriei s-a întrecut pe ea însăși și a făcut o amenajare florală superbă. Pe viitor, vrem să restricționăm modul în care sunt amenajate terasele. Aș vrea să pregătim un proiect cu un alt gen de aranjamente, care să permită o vizibilitate bună spre zona verde și să fie și mai funcțional”, a declarat Robu. Edilul le-a răspuns și celor care sunt deranjați de zgomotele făcute de clienții teraselor și au reclamat acest lucru. Robu le transmite oamenilor că a sta în centrul unui oraș presupune și neplăceri de acest gen. Puteți vedea aici amplasamentele teraselor, așa cum au fost ele votate în ultimul plen.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

18 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

19 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

19 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

21 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

21 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

22 de ore ago