Categories: Zâmbete amare

Cainele moare de drum lung, „inteligentul” Stoia, de grija statului

Face ce face șturlubaticul viceprimar PSD-ist al Timișoarei și iar o ia pe arătură. Dar rău de tot! După ce înainte de Paște s-a gândit să someze morții din cimitire ca să-și achite taxele la primărie, acum „investigatorul” cu meclă de chelner la un restaurant socialist a „descoperit” una și mai tare. Auziți aici ce-l mai doare pe Traian Stoia, chipurile viceprimar al Timișoarei! Cică există în Timișoara vreo 300 de terenuri care ar aparține statului, dar sunt închiriate de către primărie. În consecință, banii din chirii vin la instituția în a cărei conducere se află acest personaj desprins din filmele cu proști, nu buzunarele fără fund ale statului.

Iar Stoia nu vrea asta. Astfel, el i-a sfătuit pe cei 300 de chiriași, prin intermediul presei, să vină să dea în judecată primăria, să-și recupereze banii. Apoi să se încoloneze frumos și să-i dea statului. Mai mult, se va întâlni și cu șeful Fiscului, să-i propună să someze primăria pentru a recupera banii pentru stat. Nu vă doare puțin capul când auziți ce pot să facă neuronii (neuronul?) din capul acestui individ? Repet, viceprimar al Timișoarei, nu portărel la Fisc. Individul nu mai poate de grija statului, ai cărui bani au ajuns în bugetul municipalității!

Eu nu spun că n-o fi așa! Dar el trebuia să descopere acest lucru? Ale cui interese e pus să le apere ipochimenul? Ale unui stat care tot timpul a luat enorm de mult de la timișoreni și a întors extrem de puțin? Nu e un secret pentru nimeni, județul Timiș (a cărui locomotivă este Timișoara) este cel mai mare contributor la bugetul național, după București. Iar cu banii timișenilor, guvernanții (oricare or fi fost ei, de la PSD, PNL sau PDL) au investit electoral pe unde au vrut ei sau mușchii baronilor din teritoriu. Câte dintre proiectele Timișoarei s-au bucurat de finanțare de la bugetul de stat în ultimii ani? Poate ne spune acest individ, vremelnic ajuns viceprimar al Timișoarei. Ca timișorean, mi se pare mai mult decât revoltător gestul acestui zbanghiu. S-a vorbit ani la rândul, societate civilă, organizații de tot felul, ziariști, chiar politicieni, despre faptul că Timișoara este nedreptățită flagrant atunci când se împarte bugetul de stat. S-a discutat chiar despre greve fiscale ca protest la acest mod tendențios de redistribuire a banilor. Iar acum să-l vezi pe acest țopârlan că invită timișorenii să dea primăria în judecată pentru a-și transfera banii de la bugetul local la cel de stat!? Dar nici nu-i vina lui c-a ajuns viceprimar, cum nu e vina unei păpuși pe care păpușarul o pune să facă gesturi obscene către public. Vinovați sunt cei care au numit în această funcție o țoapă născută să fie slugă. (Culmea, argatul a ajuns, la rândul lui, să aibă lachei care să-i laude acum „realizările”!).

Veți spune că toate acestea sunt patriotisme locale ieftine, născute din frustrare, iar acest om este deasupra unr astfel de complexe provincialiste. Că este cinstea și corectitudinea întruchipată și, precum Iisus, vrea să dăm statului ce e al statului. Cu puțin efort aș putea înțelege acest lucru. Asta, dacă l-aș fi auzit pe individ în urmă cu 10-15 ani urlând că statul este furat la sânge în urma unor privatizări făcute în Timiș. Dar nu l-am auzit să se revolte atunci când cei cu care se mândrește că e contemporan, adică frații Ctristescu, au achiziționat la prețuri de-o savarină mai mult de o jumătate din fabricile din Timișoara, transformate ulterior în afaceri imobiliare. Dacă atunci ar fi sărit să spună că statul este prejudiciat, l-aș crede și acum că nu mai poate dormi noaptea de grija lui. Altfel, dacă nu e un nou atac la primăria al cărui angajat este, e un alt episod din ciclul „gura bate curul”.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

21 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

46 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago