Categories: Poli Timisoara

Timofte: „Nu am vrut sa-l umilesc pe Velcea, am spus doar adevarul”

Președintele lui ACS Poli, Ioan Timofte, admite că după meciul cu „U” Cluj a avut o altercație verbală cu Valentin Velcea. Timofte spune însă că s-a apărat doar la reproșurile primite vizavi de jocul echipei, indicând în Velcea omul cu care să se discute aceste probleme.

În urma articolului colegului „de pe terasă”, președintele lui ACS Poli ne-a contactat solicitând lămurirea unor chestiuni din materialul amintit. „Marți am fost plecat cu treabă la Comisia pentru licențiere la București. În primul rând, nu cred că l-am umilit în public pe Vali Velcea. În mod cert, intenția mea nu a fost ca să-l umilesc, dar s-au făcut unele reproșuri vizavi de echipă și atunci le-am spus tuturor să meargă la Velcea să-l întrebe. A fost într-adevăr o discuție cu mai mulți martori, fiindcă nu accept să mi se arunce în față unele lucruri. Nu pot să răspund pentru alții. Voi răspunde doar pentru activitatea mea. Nu cred că l-am umilit, am spus doar adevărul. De altfel, în momentul în care am venit la Poli, am vorbit cu Velcea între patru ochi și i-am tot ce am avut de spus”, ne-a declarat Timofte.

Unul dintre cele mai mari reproșuri aduse fostei conduceri a fost numărul mare de transferuri, la club fiind legitimați peste 35 de jucători. „Haideți să lămurim o altă chestie importantă. Până acum au fost făcute tot felul de transferuri. Dacă întrebi în club cine l-a adus pe unul sau pe altul, toți ridică din umeri, nimeni nu-și asumă nimic. Se spune doar că transferul a fost aprobat de Consiliul Director. Din acest moment, președintele și antrenorul își vor asuma orice transfer, nu se va mai da vina pe Consiliul Director”, a afirmat oficialul lui Poli. Asta nu înseamnă că toți jucătorii aduși de vechiul staff ar fi slabi. „Unii poate că nu s-au acomodat. Se întâmplă și la cluburi mari. Inclusiv la mine s-a întâmplat. După trei ani petrecuți la Porto, în primul an la Boavista celor de acolo mai că le părea rău de banii dați”, a dezvăluit fostul„lusitan”.

În afara subiectului cu Velcea, el a abordat însă și alte probleme din club. „Am venit cu sufletul curat ca să ajut, nu ca să încurc. Nu sunt lipit aici cu clei. Sunt tot timpul la dispoziția dlui primar Robu, la dispoziția dlui Titu Bojin. În momentul în care îmi vor solicita demisia, voi pleca imediat. Nu voi face nicio contestație, nu voi da clubul în judecată sau alte chestiuni de acest gen. Voi rămâne același Timofte care am fost, și ca președinte, și fără această funcție. Eu cred că dl Robu, dl Bojin și dl rector Șerban au acționat cu cea mai bună credință aici. Poate au greșit că m-au ales pe mine, dar eu vreau să-mi fac treaba aici”, a mai spus „Tim”.

El a arătat că, dacă i se va acorda încredere, vrea să rămână lângă echipă în orice situație. „Mai vreau să spun ceva. Sunt convins că Poli nu va retrograda. Totuși, în cazul nefericit al unei retrogradări, vreau să rămân alături de club. Nu am venit aici pentru câteva luni, am venit ca să rămân la bine și la greu. Nu am venit să mă cert cu cineva, am venit să ajut cum pot eu mai bine”, ne-a declarat Timofte. El a vrut să răspundă și unora care-l contestă pe tehnicianul lui Poli: „Eu cred foarte mult în antrenorul Dan Alexa. O să facem mai târziu o comparație cu alții. Eu vreau să rămână la Poli, dar în cazul în care pleacă nu cred că va duce lipsă de oferte. Are personalitate și spune în față ceea ce are de spus. S-ar putea ca în unele locuri din România, astfel de oameni să nu aibă sorți de izbândă. Dar eu sunt convins că va avea o carieră de succes ca antrenor”. Nu în ultimul rând, Timofte a vrut să se refere și la un alt episod evocat în articolul citat mai sus. „Refuz să cred că Rosenblum s-a bucurat la golurile lui «U» Cluj. Nu am fost acolo, dar nu cred așa ceva. Ca unul care am jucat cu el împreună, nu cred că poate face așa ceva”, a încheiat „Tim”.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago