Dermatologia se muta pe Daliei, pe Marasesti se face loc pentru consulate

Fostul cămin de pe strada Daliei, în care consiliul local a decis să mute Clinica de Dermatologie, intră în reparații în câteva zile. După 13 luni și 7,3 milioane de lei, acesta va fi perfect, susține primarul Nicolae Robu, pentru găzduirea unui spital modern. În clădirea de pe strada Mărășești va rămâne Clinica de Radioterapie și vor funcționa mai multe consulate și centre culturale.

Dată ca sigură în 2014, mutarea Clinicii de Dermatologie de pe strada Mărășești pe Daliei, în Complexul Studențesc, se amână până la anul. În câteva zile va începe reabilitarea fostului cămin în care a funcționat și o universitate privată. La finalul lucrărilor, primarul Nicolae Robu susține că imobilul va îndeplini toate standardele pentru funcționarea unei clinici moderne. „Această clădire va intra în lucrări de amenajare complexe, se face și o consolidare, dar dincolo de asta se fac amenajări ale interioarelor astfel încât clădirea să răspundă tuturor necesităților actuale de fluxuri medicale moderne. Clădirea va fi înzestrată și cu două lifturi Se face o clădire așa cum scrie la carte și ea va oferi cu totul și cu totul alte condiții pentru actul medical în domeniul dermatologiei. Varianta aceasta este foarte bună, deoarece în jurul clădirii putem amenaja și locuri de acces pentru ambulanțe și locuri de parcare, este foarte aproape și de Universitatea de Medicină, pentru că nu am uitat că această clinică este una universitară”, a declarat Robu. Valoarea lucrărilor este de 7,34 milioane de lei, licitația a fost câștigată de firma Eurowindow, iar durata de execuție este de 13 luni.

Clădirea de pe strada Mărășești în care funcționează Clinica de Dermatologie este spital din 1745, acolo fiind făcute recent investiții de 500.000 de euro. După ce va fi mutată clinica, Robu are planuri mari. „Vom duce consulate și centre culturale străine. Am fost la fața locului cu ambasadorul Franței, cu cel al Germaniei, de asemenea cu cel al Spaniei și cu reprezentanții consulari ai Italiei. Intenționez ca acestea să fie primele patru țări către care să venim cu oferta de a-și instala acolo, dacă doresc și consulate, dacă doresc și centre culturale. Cred că ar fi bine să concentrăm în acea clădire numai astfel de activități”, susține primarul. Acesta nu știe însă câți bani trebuie investiți în imobilul ultracentral, pentru ca activitatea consulară să se poată desfășura în condiții normale. Pe Mărășești va mai rămâne Clinica de Radioterapie, dar vor pleca farmacia spitalului și laboratorul Spitalului Municipal, care încă nu are acreditări pentru un contract cu CJAS Timiș. În clădirea de pe strada Daliei se va muta și Policlinica III. Anul trecut, medicii de la Dermatologie au protestat în stradă împotriva mutării clinicii, iar între șeful acesteia, prof. univ. dr. Caius Solovan, și primarul Nicolae Robu a avut loc un schimb usturător de replici.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago