Categories: Politica

Felicitat de sefii partidului, Bojin va demite 10% din sefii organizatiilor locale PSD

În ciuda faptului că PSD a obţinut la alegerile europarlamentare cel mai bun procent înregistrat vreodată în Timiş, 10% dintre şefii de organizaţii locale sunt ameninţaţi cu demiterea. Este vorba despre organizaţiile unde PSD a pierdut sau a scos un scor mult sub media pe judeţ. Pe de altă parte, Titu Bojin a fost felicitat de liderii partidului, deși a scos „doar” 33% pe județ, iar senatorul Ilie Sârbu anunțase sancțiuni pentru cei care obțin sub 35 de procente.

Liderul PSD Timiș, Titu Bojin, a fost felicitat de șefii partidului, după alegerile europarlamentare de pe 25 mai, chiar dacă nu a obținut 35%. A fost totuși pentru prima oară când social-democraţii au câștigat alegerile în Timiș. PSD a obţinut 32,56% din voturi și se situează pe locul 20 la nivel de ţară în topul organizaţiilor social-democrate. „Este pentru prima oară în istorie când în Timiş câştigă PSD. Am venit de la 20-21%, cât am avut în 2009, şi suntem acum la 33%. Dacă vorbim după redistribuire, media pe Timiş este de 40%. Nu puteam avea pretenţii mai mari, dar sunt convins că putem creşte cu mai multă muncă. M-au felicitat Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ilie Sârbu, Dan Şova, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb şi Valeriu Zgonea”, ne-a declarat Bojin. Înainte de alegeri, Ilie Sârbu susţinea că orice şef de organizaţie judeţeană PSD care nu face 35% ar trebui să plătească cu capul rezultatul slab obţinut. „Am obţinut 33% pe judeţ, aproape 28% în Timişoara şi 36% în judeţ, exceptând Timişoara. Este un rezultat foarte bun. Mai avem de umblat la câteva organizaţii care vor trebui să-şi reconsidere poziţia. Acum facem analiza pe toate organizaţiile din cele 99 de unităţi administrativ-teritoriale din Timiş. Chiar dacă în majoritatea localităţilor a fost foarte bine şi am bătut rău PNL, vom lua măsuri. Probabil în jur de zece şefi de organizaţii locale vor fi demişi”, a mai spus șeful social-democraților timișeni.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

54 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago