Categories: Cultura

Mircea Mihaies il da în judecata pe Victor Ponta

Scriitorul timișorean Mircea Mihăieș vrea să-l dea în judecată pe premierul Victor Ponta, adăugând însă că nu intenționaeză să se îmbogățească de pe urma lui. Reacția lui Mihăieș vine după ce Ponta l-a catalogat ca fiind un „fascist bătrân”.

Premierul Victor Ponta a refuzat să contrasemneze decretul președintelui Traian Băsescu prin care i se conferă cunoscutului scriitor și publicist timișorean Mircea Mihăieș Ordinul Național Serviciul Credincios. Ponta a afirmat despre Mihăieș c-a avut atitudini antiromânești și că ar fi un „fascist bătrân”. În replică, scriitorul a afirmat, pentru deBanat, că intenționează să-l dea în judecată pe premier. „Este o neghiobie a lui Victor Ponta. Ce se poate comenta? Acum discut formula de dare în judecată a lui Victor Ponta. Nu vreau să mă îmbogăţesc de pe urma lui. El a declarat nişte aberaţii şi ar trebui să plătească pentru ele. Textele mele sunt publice nu le ţin în baie, sunt curios de unde a dedus aşa ceva”, ne-a declarat Mircea Mihăieş.

Societatea Timișoara a sărit în apărarea scriitorului, prin intermediul unui comunicat de presă. „Societatea Timișoara- simbol al instaurării și apărării valorilor democratice în România postcomunistă prin istorica Proclamație din 1990 – își exprimă indignarea și perplexitatea față de afirmațiile primului ministru Victor Ponta care respinge decorarea de către Președinție a fostei conduceri a ICR susținând că scriitorul și profesorul Mircea Mihăieș ar avea idei și atitudini fasciste. Protestăm public față de o asemenea grosolană jignire adusă unei personalități publice dedicate din anii 1990 principiilor democratice și statului de drept și care a respins de nenumărate ori antisemitismul, rasismul și naționalismul primitiv. Cerem tuturor intelectualilor de bună credință să respingă asemenea agresiuni totalitarea împotriva unor oameni cu idei și principii culturale și civice diferite de acelea ale baronilor premierului Victor Ponta”, se arată în comunicatul Societății Timișoara. (sursa foto: www.suplimentuldecultura.ro)

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago