Arhiva pentru eticheta: mircea mihaies

Mircea Mihaies

Scriitorul timişorean Mircea Mihăieş a primit premiul special al juriului Uniunii Sriitorilor

Scriitorul timişorean Mircea Mihăieş a primit premiul special al juriului Uniunii Sriitorilor

Critic literar, eseist, publicist și profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, Mircea Mişăieş a obţinut prestigiosul premiu special al juriului, în cadrul Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2019. Universitarul timişorean a obţinut premiul pentru publicarea la Editura Polirom, în 2019, a volumului „O noapte cu Molly Bloom. Romanul unei femei”. Juriul care

Mircea Mihaies, scriitorul anului 2016, pentru Ulysses reinterpretat

Un roman al unui roman, o muncă titanică și peste 1.000 de pagini de scriitură de top. E povestea volumului „Ulysses 732”, semnat de Mircea Mihăieș, care i-a adus omului de cultură timișorean încă un premiu: cel de scriitorul anului 2016, decernat de un juriu al Uniunii Scriitorilor.

Mircea Mihaies – de la amenintarea cu moartea in oficiosul PSD Timis la „fascistul batran” al lui Ponta

În urmă cu exact zece ani, în primăvara lui 2004, scriitorul și dascălul universitar Mircea Mihăieș era atacat la modul cel mai grobian posibil în oficiosul de la acea vreme al PSD Timiș. Era în plină epocă Adrian Năstase, o perioadă în care libertatea presei în România ajungea la genunchiul broaștei. Apoteotic, articolul se termina cu o amenințare cu moartea la adresa cunoscutului intelectual timișorean.

Top