PDL Timis a decis sa piarda alegerile pe mana unui fost birtas, transformat in „frate” pocait

Foarte multă lume din PDL Timiș a rămas cu gura căscată în momentul în care liderii organizației au stabilit numele celui care va candida pe Colegiul III Deputați: Balint Petrescu. Și asta, fiindcă aproape nimeni din filială nu auzise de acesta până în acel moment. (Numele unui om nu e un motiv de bășcălie, dar în acest caz toată lumea e tare încurcată, fiindcă nu se știe care e numele și care prenumele. Un lucru care ar trebui totuși dezvăluit, dacă nu e secret.) În fine, e treaba PDL să facă și aceste clarificări.

balint petrescu

Nu cu mult timp în urmă cel mai puternic partid din Timiș, PDL face, se pare, tot ce îi stă în putință acum pentru a trece la categoria „și altele”. Dovadă elocventă și amintitul candidat. Ideea nu este că PDL ar putea să câștige colegiul, adjudecat anticipat de liberalul Viorel Coifan. Aceste alegeri însă înseamnă un bun prilej pentru fiecare partid să demonstreze că există pe piață, că n-a murit, că are o anumită forță. Vorba de rumeguș a unor comentatori sportivi: să facă o figură frumoasă. Or, PDL Timiș nu vrea să facă nici măcar această figură, optând să meargă pe mâna unui anonim la alegeri.

Bun, și totuși, cine este acest Balint Petrescu? Sau Petrescu Balint. Cei mai vechi din partid își amintesc de el, din perioada în care filiala funcționa pe str. Victor Babeș. Pe atunci Balint Petrescu (sau Petrescu Balint?) avea un birt de cartier la demisolul clădirii care găzduia și PDL. Membrii vechi ai PDL cu siguranță își amintesc de birt, mai ales cei având înălțimea peste medie Asta fiindcă la intrare, când coborai, dacă nu erai atent, loveai cu capul pragul de sus al ușii. În acea perioadă, Petrescu Balint (sau Balint Petrescu?) nu era doar patron al birtului, ci și chelner. Tot atunci a legat amiciții cu unii lideri ai partidului, printre care și actualul președinte Constantin Ostaficiuc. Pe lângă prietenia cu unii PDL-iști, Balint Petrescu (sau Petrescu Balint?) mai avea o foarte bună relație de amiciție cu Bachus, povestesc foști cunoscuți.

De atunci a trecut ceva timp. Omul s-a despărțit de Bachus, alegând calea pocăinței și devenind un membru de vază al Bisericii Baptiste. Din banii câștigați la birt și cu ajutorul noilor „frați” a intrat în afaceri în agricultură, fiind administrator la firma Integral-Com, societate cu opt-zece angajați, care l-a făcut pe candidatul PDL un prosper om de afaceri. Dar tot anonim a rămas, și oricât ai forța Google-ul, multe referințe nu poți afla despre el. Dar fiindcă Biserica Baptistă l-a transformat pe Balint Petrescu în mare om de afaceri din birtaș obscur, nu se putea ca el să nu-și înceapă campania electorală de aici. Aflăm așadar de pe site-ul baptist-tm.ro că „olimpicii baptiști au fost premiați de Balint Petrescu”. Un articol foarte scurt, dar extrem de emoționant, din care aflăm: „Miercuri 23 aprilie, cu ocazia ședinței lunare a pastorilor din Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara, 2 olimpici baptiști (Lidia Olteanu – clasa a IX-a, Liceul Teologic Baptist Timișoara și Bogdan Tuțac – clasa a XI-a, Colegiul Național Bănățean) au fost recompensați de către fratele Balint Petrescu, candidat pentru Parlamentul României pe colegiul 3 Timișoara”. Scurt și la obiect, mai ales că unul din premiați este fiul mahărului Bisericii Baptiste din vestul țării, Ionel Tuțac. (sursa foto: www.renasterea.ro)

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

27 comentarii pentru acest articol

patronu barului a spus: (mai 1st, 2014 at 13:53 )

Crsd ca vor sa desfinteze pdl cu personajele astea

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 1st, 2014 at 14:05 )

ĂȘTIA L -AU VRĂJIT ȘI PE DUMNEZEU-IISUS-SATAN! DAR AU AJUNS COADĂ ȘI NU CAP!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Un fost pdl-ist a spus: (mai 1st, 2014 at 14:21 )

Asta face parte din rezerva de cadre ” valoroase” a partidului. Asta e nivelul la care costi „brandul” si alin spagarul au ridicat stacheta atunci cand au dorit sa ” improspateze” filiala locala a pdl-ului… Chelneri ratati, oameni de afaceri de doi lei…si multe alte „caractere” umane… Ce au fost si ce au ajuns …!!!!

Cetateanul Derutat a spus: (mai 1st, 2014 at 14:59 )

Fain pamfletul. Are totusi si usoare derapaje de la realitate si asa cum ii place lui, celui de pe terasa, exagereaza usor, elegant intr-o bascalie infantila. Nu crede nimeni ca in „birtutul” din subsol se legau prietenii intre Ostaficiuc si chelnerul – deputat. Dar pana la urma avem noi in „cimis” si soferi – senatori, recidivisti – penali.
Acum chiar si porcul are vina lui, ca nu lase urme.

unu mic a spus: (mai 1st, 2014 at 15:48 )

si asta e tot ce ati gasit despre anonimul asta? ca a fost birtas? adica avea un loc de munca, o afacere si nu statea cu mana-n intinsa sa ia spaga?

Gruia Valentin a spus: (mai 1st, 2014 at 16:01 )

Vad ca va luati de domnul Petrescu, insa tot ce vad este o simpla dovada de disperare. Atata timp cat sunteti nevoiti sa scrieti glume, insemna ca nu ati gasit nimic de genul spaga, afaceri necurate, dosare….Mie imi pare un om corect care merita. Eu il votez.

joi 1 mai a spus: (mai 1st, 2014 at 16:01 )

ok…deci azi am aflat cate ceva despre balint asta! multumim debanat!

Popescu Razvan a spus: (mai 1st, 2014 at 16:04 )

Nu ve este mai rusine sa veniti cu atacuri din astea penibile. Ia ziceti si de spaga pe care o ia Barsasteanu zilnic prin spitale.

?? a spus: (mai 1st, 2014 at 16:13 )

si daca esti chelner inseamna ca esti de cea mai joasa speta sau cum? cred ca anumiti candidati, gen doftorei ar trebui puricati mai bine pt ca spaga la ei e ca si cum pt noi apa e uda…nu imi vine sa cred ca intr-un oras ca timisoara esti judecat ca ai o afacere fie ea si un oarecare birt! si mai spunem ca suntem oras occidental cu gandire de dreapta!

cam da a spus: (mai 1st, 2014 at 16:30 )

petrescu asta e primul candidat asupra caruia nu planeaza nici un fel de suspiciune sau scandal legat de mita, coruptie, santaj si alte multe cu care toti ceilalti candidati se pot mandri ca le au in palmares? nu toate la un loc, dar fiecare are cate un mic scandal la activ…si asta e doar un fost birtas..

INO THE PERFECT SPIRIT OF LIFE a spus: (mai 1st, 2014 at 17:20 )

ALT POCANIT!RELIGIA DUMNEZEU-ISUS -SATAN SI PROSTITUTIA AU TOATE ACEIASI SPIRIT JEGOS SI MO RT!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

jenant a spus: (mai 1st, 2014 at 17:37 )

Un articol mai jenant nu am vazut pana acum. Atac jegos la persoana. Nu aveti nimic de scos despre nenea asta decat ca a fost chelner? Inseamna ca pe el il votez!

Alt ANONIM a spus: (mai 1st, 2014 at 18:33 )

Un vanzator de chiloti de dama, ace, brice si carice, ajunge directorul unui aeroport fara sa aiba vreun habar cu ce se „mananca” o astfel de functie, doar pentru ca era mebru de partid!!!!!Praf,praf,praf!!!

Peter a spus: (mai 1st, 2014 at 22:34 )

nu imi dau seama in ce categorie se inscriu articolele semnate „ziaristul de (pe) terasa”. probabil sunt la categoria „pamflet” sau „barfa” dar, din pacate, deontologia lasa de dorit. nu trebuie sa fi de acord nici cu partidul nici cu candidatul dar articolul e jenant.
nu sunt fan al „pocaitilor”

Dis Gusted a spus: (mai 2nd, 2014 at 04:00 )

Cand presa e corupta cititorul avizat stie ca adevarul se afla in ceea ce nu se spune sau este contrariul enormitatilor spuse. In fata unui articol atat de partinitor si vitriolic nu mai ramane decat o intrebare: cat ati primit sa scrieti articolul asta la comanda, sau cat a refuzat candidatul sa plateasca spaga voastra santajista. Inversunarea voastra e cea mai buna atestare a corectitudinii candidatului Petrescu. Acum e clar.

prieten cu Marius Porojan a spus: (mai 2nd, 2014 at 06:16 )

mie mi s a spus ca din pacate Ostaficiuc a ascultat iar de Tutac sefu baptistiilor care e un mafiot, are interese pe bani multi. se duce drequ partidul asta cu Ostaficiuc si Popoviciu la conducere…

paharel a spus: (mai 2nd, 2014 at 10:51 )

Ciubucul incasat de acest birtas,intra la spaga legala?

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (mai 2nd, 2014 at 11:59 )

ORICUM! RELIGIA EXISTĂ CA ȘI PDL PE VRÂJEALÂ!RUȘINE!RUȘINE!RUȘINE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

maria a spus: (mai 2nd, 2014 at 17:10 )

Cam multi pocaiti trag sforile peste tot, si se trece cu vederea acest lucru! Nu meseria de chelner, este subiectul principal al acestei relatari, ci rampa de lansare a politicienilor servitori, facuti peste noapte , cu scopul de a pune din nou mina pe putere a celor vechi si corupti cunoscuti. Dar unii , din cei ce comenteaza , nu inteleg absolut nimic!

Pulitzer de terasa a spus: (mai 2nd, 2014 at 17:57 )

Domnule ziarist Pulitzer Anonimescu (sau Anonimescu Pulitzer?!?) care scrieti articole de pe terasa, am fortat si eu Google-ul si in afara de colosala realizare de a strange 140 de amici pe fb nu existati. Daca v-am inteles bine logica, nivelul dumneavoastra de existenta tinde spre zero. Spre deosebire de dumneavoastra insa care va ascundeti in spatele unui pseudonim pentru a insulta gratuit, cei care aleg sa isi protejeze intimitatea online o fac pentru ca au ce proteja si anume o viata plina de colaboratori in carne si oase. Vorba aia, rade ditamai ziaristu care nu exista decat pe internet cu 140 de amici de omul de afaceri si agricultorul care are deja mai multe like-uri pe pagina lui de o saptamana decat dv de un an. LOL

B-annana a spus: (mai 3rd, 2014 at 10:51 )

Mai terminati cu prostiile. PDL-Timis e terminat! Dupa alegeri- Costi pensionat-Alin Popoviciu preia partidul….si gata!

Dorin a spus: (mai 3rd, 2014 at 19:25 )

Macar a fost birtas dar nu a luat spagile care le-a luat doctoru’ de la psd.

George a spus: (mai 3rd, 2014 at 19:29 )

Asta vroia sa fie un articol defaimator?Ce conteaza ce slujba a avur,a muncit cinstit.Sau mai nou este o rusine sa muncesti

manu a spus: (mai 3rd, 2014 at 20:27 )

Daca vreti articole incendiare in campanie,va dau eu un pont,scrieti de afacerile ce le aveau impreuna barsasteanu cu marele baron duicu

Zake a spus: (mai 3rd, 2014 at 20:32 )

Daca toate greselile vietii sale au fost ca era ospatar si mai apoi prosper om de afaceri,eu o sa il votez

maria a spus: (mai 4th, 2014 at 17:01 )

Asta este! De ce ne cramponam de pleava politica, cind mai avem candidati respectabili? De ce ne tot invirtim intre PSD, PDL, etc.? Ce putem astepta de la aceeasi oameni, sau mai bine-zis aceeasi politica? Astia nu vor decit sa fure mai departe!

Cristi a spus: (mai 5th, 2014 at 08:19 )

Deci sa inteleg ca daca eu am fost barman in studentie,nu o sa am niciodata sansa sa candidez la vreo functie,indiferent de evolutia mea ulterioara?Jenant articol…era mai bun Fenechiu,care a ajun ministru dupa ce a vopsit transformatoare…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Adio pistă de canotaj la Surduc. Zona s-a transformat în arie protejată

Nu se mai fac piste de canotaj pe lacul Surduc, se va face un Centru Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală în loc. Consilierii județeni au fost nevoiți să aprobe modificarea, după ce respectivul lac a devenit arie naturală protejată. Timișul avea nu mai puțin de două asemenea zone speciale de canotaj la nivel de idei, iată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adio pistă de canotaj la Surduc. Zona s-a transformat în arie protejată
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis

S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului

Cei patru parlamentari PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2021, lege intrată astăzi în dezbaterea celor două camera legislative. Amendamentele vizează finanţarea unor obiective din judeţul Timiş. Pe lista amendamentelor depuse de cei patru aleşi PSD se numără printre altele: 18.000 de lei pentru Terminalul Curse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului
Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Totul pentru victorie! Alexa vrea toate punctele din deplasarea de la Slobozia

Politehnica Timişoara va pleca vineri spre Slobozia, unde sâmbătă va evolua împotriva echipei gazdă în liga secundă. Prima parte a drumului va fi efectuată cu avionul până la Bucureşti, restul drumului urmând a fi parcurs cu autobuzul, poliştii urmând a se caza în localitatea ialomiţeană. Antrenorul Dan Alexa vorbeşte despre un meci foarte greu, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Totul pentru victorie! Alexa vrea toate punctele din deplasarea de la Slobozia
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

5.000 de euro și 2.000 de lei, prețul la care doi timișeni încercau să vândă 1 kg de cannabis

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict doi bărbați, bănuiți de trafic de droguri de risc. Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict, în localitatea Foeni, județul Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 5.000 de euro și 2.000 de lei, prețul la care doi timișeni încercau să vândă 1 kg de cannabis
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Pe pagina de internet a Primăriei Dumbrăvița a fost publicat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul magazin Ikea, care se va ridica în comuna periurbană a Timișoarei. Printre modificările propuse la PUZ-ul inițial se numără și mutarea unui sens giratoriu. Lucrările ar urma să înceapă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cei patru parlamentari PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2021, lege intrată astăzi în dezbaterea celor două camera legislative. Amendamentele vizează finanţarea unor obiective din judeţul Timiş. Pe lista amendamentelor depuse de cei patru aleşi PSD se numără printre altele: 18.000 de lei pentru Terminalul Curse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului
Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict doi bărbați, bănuiți de trafic de droguri de risc. Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Timișoara, au depistat în flagrant delict, în localitatea Foeni, județul Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 5.000 de euro și 2.000 de lei, prețul la care doi timișeni încercau să vândă 1 kg de cannabis
Politehnica Timişoara va pleca vineri spre Slobozia, unde sâmbătă va evolua împotriva echipei gazdă în liga secundă. Prima parte a drumului va fi efectuată cu avionul până la Bucureşti, restul drumului urmând a fi parcurs cu autobuzul, poliştii urmând a se caza în localitatea ialomiţeană. Antrenorul Dan Alexa vorbeşte despre un meci foarte greu, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Totul pentru victorie! Alexa vrea toate punctele din deplasarea de la Slobozia
Dacă săptămâna trecută prim-divizionara de handbal masculin SCM Poli Timişoara anunţa că are două noi cazuri de infectări în rândul echipei, iată că astăzi anunţă încă două noi cazuri, dar şi un suspect. Acest fapt înseamnă neprezentarea pentru meciul din următoarea etapă, contra Buzăului… „4 pozitivi în ultimele 10 zile şi un suspect astăzi”, anunţă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Din rău în mai rău. Poli mai pierde un meci din Liga Zimbrilor din cauza pandemiei
În ultimele 24 de ore, în Timiș, s-au administrat 998 de vaccinuri (0 Moderna), (585 AstraZeneca) și restul Pfizer. Astfel, în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-au administrat 80 de vaccinuri. În cadrul etapei a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 918 vaccinuri. Dintre acestea, 293 reprezintă doze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tot mai mulți timișeni primesc doza de rapel la vaccinarea anti-covid
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 3.923 persoane, fiind efectuate 28.141 de teste RT-PCR şi 8.706 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 985 de pacienţi. Până astăzi, 25 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 791.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus. 3.923 de noi infectări şi 81 de decese, în ultimele 24 de ore
În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, alte 412 persoane au fost confirmate cu Sars-Cov-2, fiind efectuate 2.211 teste, dintre care 454 de teste rapide. Din nou cazuri foarte multe au fost înregistrate în Timişoara şi comunele periurbane Giroc şi Dumbrăviţa. Rata de infectare a crescut în continuare, ajungând la 4,37, după ce în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A ajuns “valul III” în Timiş? Peste patru sute de persoane confirmate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore. Şapte sunt cadre medicale
Top