Categories: Administratie

Portile Timisoara au „unda verde” de modernizare inca din februarie, dar nu exista proiect

La trei luni de când a anunțat că va da o nouă față oribilelor porți de intrare în Timișoara, primarul Nicolae Robu nu are încă un proiect. Acesta urmează să fie întocmit gratis, în bunul stil care devine obișnuință la PMT, dar nu e gata. Cel mai recent termen: săptămâna viitoare.

În primăvara anului trecut, primăria a organizat un concurs de idei pentru realizarea porților de intrare în Timișoara, destinat studenților. Câștigătorii au primit și premii în bani, însă e foarte puțin probabil ca proiectele lor să fie puse vreodată în practică. În februarie 2014, primarul Nicolae Robu spunea că a dat „undă verde” proiectului de amenajare a porților de intrare în oraș. „Structurile pe care le avem deja construite le vom transforma din punct de vedere estetic și informațional într-o formă care sperăm să fie apreciată de timișoreni. Avem deja structurile de rezistență făcute, costurile nu vor fi foarte ridicate. Mizez pe sponsorizare”, spunea Robu. Conform cerințelor acestuia, pe noile porți va fi inscripționat „Timișoara, orașul declanșării revoluției din 1989”.

Au trecut trei luni, iar lucrările care fi trebuit să înceapă „în scurt timp” sunt departe de a porni. În primul rând, nu există încă un proiect. Întrebat despre acesta, Robu răspunde în stilul caracteristic. „Am dat proiectul, nu poți să faci așa, nu te poți duce să amenajezi… s-a dat unor specialiști în rezistență, să facă o expertiză privind rezistența structurii și să întocmească un proiect. E dat cuiva să ne facă pe gratis, nu am avut bani prinși pentru așa ceva. A fost suficient timp după părerea mea”, ne-a declarat edilul. După ce a dat câteva telefoane, acesta a revenit: „Până miercurea viitoarea va fi gata proiectul. Calea Aradului și Calea Lugojului sunt identice, cu acestea se va începe. Nu sunt așa costisitoare, pentru că mergem pe structura existentă și practic o cosmetizăm cu forțele noastre. Cu SDM, găsim pe cineva, sponsori, dacă trebuie…”. Robu e categoric: toate cele patru porți de intrare propuse pentru reabilitare vor fi terminate în acest an. „100% se fac toate. Sunt cele care au deja «arce» sus: Calea Aradului, Calea Lugojului, Calea Șagului, Calea Girocului”, a conchis primarul. Mai urmează să înceapă și lucrările efective.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

11 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

14 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

14 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

15 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

15 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

15 ore ago