c
Inundațiile catastrofale din Serbia au stârnit la Timișoara o mulțime de reacții. Episcopia Ortodoxă Sârbă, în colaborare cu Uniunea Sârbilor din România și Consulatul General al Serbiei la Timișoara, a dat deja drumul unei acțiuni umanitare. Ajutoarele vor fi colectate în bisericile ortodoxe sârbe din Arad, Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș. În Timișoara, acestea pot fi duse la bisericile sârbe din Piața Unirii, Fabric și Mehala. Acțiunea umanitară se va desfășura în perioada 18 mai-8 iunie, ajutoarele fiind duse apoi în Serbia prin intermediul Consulatului General al Serbiei la Timișoara.
Și consilierii locali ar putea vota, marți, o hotărâre prin care să fie alocată, pentru sinistrați din Serbia, o sumă de la bugetul local. O inițiativă în acest sens a avut și Ștefan Sandu (PDL), dar și viceprimarul Dan Diaconu (PNL). „Vom iniţia o acţiune de strângere de fonduri şi, pe de altă parte, în consiliul local, voi supune la vot un proiect – am înţeles că ar mai fi unul, le voi unifica – de alocare a unei anumite sume pentru sinistraţii din ţara vecină, din Serbia. Ne pare profund rău de nenorocirile care s-au abătut asupra confraţilor noştri din Republica Serbia şi suntem solidari cu ei, facem tot posibilul să le venim în ajutor”, spune primarul Nicolae Robu.
Suma propusă este de 100.000 de lei. „Se va deschide, de asemenea, un cont pentru donaţii, care va fi anunţat după aprobarea proiectului de hotărâre. Începând de marți, între orele 10 și 19, în sala de sport de la Colegiul «Emanoil Ungureanu», Piața Huniade nr. 3, vor putea fi depuse alimente neperisabile, îmbrăcăminte şi obiecte de uz casnic. Am vorbit cu viceprimarul din Novi Sad, am primit toate contactele necesare. Donaţiile vor fi trimise în contul special deschis de Guvernul Serbiei”, ne-a declarat Diaconu. Punctul de colectare va rămâne deschis timp de două săptămâni. Timișoara este înfrățită cu orașul Novi Sad. Tot marți, ar putea pleca spre Serbia și angajații ISU „Banat”. Ei așteaptă, în cursul dimineții, un ordin de la centru și sunt pregătiți să se deplaseze spre țara vecină. Inundațiile produse în Serbia și Bosnia Herțegovina sunt cele mai grave din ultimii 120 de ani. Sunt câteva zeci de persoane decedate, iar pagubele materiale sunt enorme.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…