Categories: Zâmbete amare

Robu a colorat Timisoara in rosu si zboara in Vietnam

PSD a câștigat alegerile în Timișoara, atât europarlamentare, cât și pe Colegiul 3, cu un scor zdrobitor. Doar la ciudatele alegeri parlamentare din anul 2000, PSD s-a mai clasat pe primul loc în Timișoara. De cealaltă parte, scorul PNL a fost mai mult decât dezastruos. În loc să fie una dintre locomotivele liberale ale țării, Timișoara a avut un scor sub media PNL pe țară, lucru care nu s-a întâmplat niciodată. Nici în cele mai negre perioade ale liberalismului, scorul înregistrat de PNL în Timișoara nu a fost atât de mic, atât de rușinos. Și asta, în condițiile în care electoratul timișorean este considerat liberal, iar PNL are și primar. Cu siguranță, ce s-a întâmplat cu PNL în Timișoara este cea mai mare surpriză a acestor alegeri la nivel național, mai mare și decât procentul uriaș al lui Mircea Diaconu.

Acest eșec de răsunet are un nume: Nicolae Robu. Cocoțat singur pe un piedestal de 80% cotă de încredere, procente pe care nu se știe cum și de unde le-a adunat, Robu a tratat aceste alegeri cu o suficiență maximă. A fost convins că singura sa prezență îi va face pe timișoreni să dea buluc la urne ca să voteze PNL. N-a fost să fie așa. Poate acum Robu a învățat că există și o Timișoară reală, dincolo de prietenii săi de pe Facebook, dincolo de sondajele lui Dan Diaconu. Fiindcă scorul mic obținut de PNL este și un vot de blam la adresa primarului. La doi ani de mandat, se pare că adevărata cotă a lui Robu este undeva la 15%, nu 80%, cum și-a calculat prin nu știu ce metode.

Și mai este o lecție dată de aceste alegeri. Evident, pentru cine vrea s-o învețe. Și anume, că trebuie să joci într-o echipă. Să ții cont de părerile celor din jur, atât la primărie, cât și la partid. S-a demonstrat că nu se mai poate cu stilul „c-așa vreau eu!”. PSD a jucat în echipă și a câștigat. Robu a vorbit în noaptea alegerilor că PNL a avut probleme la țară, oamenii confundând USD cu USL. Dar pe Timișoara ce probleme au fost, fiindcă scorul aici a fost sub media pe județ? Și încă ceva. Indiferent de culoarea politică, toți primarii din Timiș au câștigat primul loc pentru partidele lor. Cu o singură excepție: Timișoara! De exemplu, la Sânnicolau Mare, cel mai mare oraș, după Timișoara și Lugoj, deși considerat trădător de colegii de partid, primarul Dănuț Groza a adus PDL la 47%. Ceea ce înseamnă că acolo unde primarii au într-adevăr cote de încredere mari (chiar dacă nu 80%), au câștigat alegerile pentru propriul partid.

În loc să reflecteze la astfel de probleme, Robu o dă înainte cu Dreapta care a câștigat alegerile. Să fim serioși, Dreapta n-a câștigat nimic. În schimb a câștigat Stânga în Timișoara pe mâna primarului. Care, după acest eșec catastrofal se pregătește să meargă în Vietnam, una dintre puținele țări comuniste care au mai rămas pe glob. Oare ce know-how poate să aducă Robu dintr-o țară comunistă? În fine. Pe scurt, PNL a obținut cel mai rușinos rezultat în Timișoara, în condițiile în care are primar. Un gest de minimă decență ar fi ca Nicolae Robu să-și dea demisia din fruntea PNL Timiș. E foarte clar că nu poate să stea și la primărie, și la partid.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago