Categories: Administratie

Robu mai promite un santier: Timisoara nu poate sa astepte pana in 2018 pasajul Jiul

Timișorenii vor mai avea de așteptat ceva până să scape de cozile infernale de trafic din zona Pasajului Jiul. Primarul Nicolae Robu spune din nou că, în varianta cea mai optimistă, lucrările ar putea începe în acest an, pe bani de la bugetul local.

Șoferii care au ghinionul să fie nevoiți să treacă prin zona Pasajului Jiul la orele de vârf stau blocați în trafic minute bune. Drumul de la Gara de Nord până la pasaj poate dura uneori chiar și jumătate de oră, în funcție de cum ai „noroc”. Primarul Nicolae Robu admite că situația este dificilă, dar spune că are și o veste bună: în circa o lună se va trece la întocmirea caietului de sarcini și ar putea fi lansată licitația pentru lucrările de la Pasajul Jiul. „Este prima lucrare pe care o lansăm pe venituri proprii. Vom vedea când se termină toată documentația, dar e vorba despre câteva milioane de euro. Bugetul Primăriei Timișoara trebuie să suporte lucruri esențiale, precum un pod peste Bega, subpasajul Jiul și subpasajul Piata Victoriei. Acestea sunt toate lucruri esențiale. Avem circa 100 de milioane de euro ca venituri proprii și trebuie să putem da câteva zeci de milioane pentru astfel de lucrări”, a declarat, marți, edilul.

Bugetul local este singura sursă de finanțare care ar putea asigura construcția pasajului Jiul în timp util. Robu explică: „Pe alte filiere de finanțare, cum ar fi proiectele europene, timingul este unul care nu ne poate mulțumi. La noii bani europeni, pe programele 2014 – 2020, nu se poate ajunge mai devreme de primăvara lui 2016, cel devreme toamna destul de târzie a lui 2015. Dacă noi ne-am apuca de Pasajul Jiul abia în 2016, înseamnă că abia prin 2017-2018 l-am avea realizat. Or, nu cred că Timișoara trebuie să aștepte până atunci”. Costul estimativ este de 8,2 milioane de euro, dar primarul se așteaptă la o scădere a acestuia, cu aproximativ 30 de procente, în urma licitației. „Dacă licitația se încheie cu succes, lucrările încep anul acesta. Bani vom prevedea în bugetul local, vom face rectificări, nu ținem de acum banii blocați, vom vedea după necesități”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago