Cele câteva zile de amânare a votului pe bugetul local al Timișoarei, plus o dezbatere publică pe această temă, par să fi fost mai mult decât benefice pentru „prietenia” consilierilor locali. Luni dimineața, de la ora 10, cu o majoritate covârșitoare, semn că aleșii au avut ceva discuții înainte de vot, bugetul Timișoarei a fost…
Fără impozite mai mici pentru firmele din Timișoara, în 2021. Singura facilitate, 10% pentru plata anticipată
Firmele din Timișoara nu se vor alege în anul viitor decât cu un sprijin nesemnificativ la capitolul taxe și impozite locale. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre referitor la impozitele și taxele locale, iar singura facilitate oferită este o reducere cu 10% a impozitelor locale, la fel cum primesc și persoanele fizice acum. Să…
Robu e supărat foc pe Finanţe: “Nu mai termin podurile, nu mai fac la spitalul de copii”
Discuţiile fără finalitate purtate de asociaţiile primarilor din România pe tema sumelor care să rămână la bugetul local l-au înfuriat pe Nicolae Robu. El cere cu tărie alocarea a 60% din impozitul pe venit, care să rămână în bugetul local, şi nu 48% cum e acum, situaţie care blochează mare parte din investiţii.
Turistii platesc din 2018 o taxa speciala. Primaria Timisoara cauta bani de promovare
Primăria pune, de la anul, taxă pe turism, așa cum este și alte orașe mari. Banii vor fi folosiți pentru promovarea Timișoarei și evenimente care să contribuie la programul pentru Capitală Culturală Europeană 2021. O taxă specială similară a fost aplicată până acum doi ani, adunându-se cam 2,5 milioane de lei anual.
De la vitralii, la paratrasnet: ce biserici se repara in Timisoara cu bani de la bugetul local
Puțin peste 500.000 de euro din bugetul Timișoarei va merge, în acest an, către bisericile din oraș. Consilierii locali au votat lista lăcașurilor de cult în care vor fi făcute lucrări pe bani publici. Cele mai multe dintre ele sunt, așa cum era de așteptat, biserici ortodoxe.
Primaria imparte 2,275 milioane de lei catre biserici
Primăria Timișoara „bate” în acest an CJ Timiș la capitolul bani pentru biserici. Suma prevăzută la bugetul local pentru diversele culte din oraș este cu 275.000 de lei mai mare decât cea alocată de județ. Cei mai mulți bani merg, desigur, către Biserica Ortodoxă.
ACS Poli, salvata de Guvernul Grindeanu? Ordonanta privind finantarea sportului, pana la finele lunii mai
Până la finele lunii mai, legislația legată de finanțarea sportului de către autoritățile locale ar trebui să fie, în sfârșit, clarificată de guvern. Premierul Sorin Grindeanu a promis acest lucru în martie, la adunarea generală a Asociației Municipiilor din România, în fața primarilor nemulțumiți.
523.000 de euro pentru bisericile din Timisoara, de la bugetul local
Bisericile din Timișoara sunt așteptate să aducă, la primărie, documentațiile integrale pentru a primi bani de la bugetul local. Suma pusă la bătaie: 2,37 milioane de lei. Sunt așteptate completări la dosarele de finanțare depuse anul trecut până pe 20 aprilie.
Primaria a ramas cu 640.000 de euro de anul trecut. Ce face cu ei
În viitorul plen, consilierii locali vor trebui să aprobe repartizarea soldului neutilizat și a excedentului de buget local pe 2016. Este vorba despre o sumă totală de 2,91 milioane de lei, din care cea mai mare parte va merge către secțiunea funcționare. Bugetul pe anul în curs nu a fost încă publicat.
Primaria a decis: Pe Rebreanu, doar carpeli si plombe! Reasfaltarea integrala ar bloca de tot Timisoara
În mai 2016, consilierii locali au aprobat folosirea a aproximativ 850.000 de euro din bugetul local pentru reasfaltarea integrală a Bd. Rebreanu – Bulbuca. Lucrarea nu se mai face, pentru că reprezentanții PMT și-au dat seama că încă un șantier de mari dimensiuni va bloca total Timișoara.
Semafoarele din giratorii scot de la bugetul Timisoarei 2,3 milioane de euro!
E gata și… nu prea! Primăria Timișoara va plăti de la bugetul local mai mult decât estima pentru finalizarea proiectului de trafic management. Consilierii locali au aprobat, în decembrie 2015, o sumă de 3,9 milioane de lei, dar în realitate e nevoie de alte 6 milioane!
Peste 1,1 milioane de euro, gaura in bugetul pe 2016, pentru lucrarile din Cetate
Lucrările în Cetate sunt gata în mare parte, constructorul a emis facturi, însă primăria nu le-a plătit până la 31 decembrie 2015, astfel încât să le deconteze ulterior din fonduri europene. În aceste condiții, consilierii locali trebuie să fie de acord cu achitarea, din bugetul local pe 2016, a unei sume de peste 1,1 milioane de euro!
Robu mai promite un santier: Timisoara nu poate sa astepte pana in 2018 pasajul Jiul
Timișorenii vor mai avea de așteptat ceva până să scape de cozile infernale de trafic din zona Pasajului Jiul. Primarul Nicolae Robu spune din nou că, în varianta cea mai optimistă, lucrările ar putea începe în acest an, pe bani de la bugetul local.
Timisoara, locul 6 in topul datoriilor capitalelor de judet
La sfârșitul lui 2013, cele mai multe reşedinţe de judeţ aveau datorii mai mari decât acum doi ani. Timișoara are de dat înapoi cu peste 38 de milioane de lei mai mult decât în 2011, fiind pe locul al șaselea în topul datornicilor. Există și două municipii cu zero datorii: Brăila și Miercurea Ciuc.
Campus de opt milioane de euro pentru Liceul Lenau
Campusul Oituz, întins pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați, va scoate de la bugetul local nu mai puțin de opt milioane. Suma nu e prevăzută în buget, urmează să fie alocată printr-o rectificare, iar lucrările de construcție vor începe teoretic în acest an. Primarul Nicolae Robu a primit printr-un SMS vestea că proiectul tehnic a fost finalizat.
Petrica Folica primeste o statie de purificare a aerului!
Lăudat public de primarul Nicolae Robu pentru amendamentul depus la proiectul de buget local, PP-DD-istul Petrică Folică a primit.. un sfert din cât a cerut! Acesta propusese cumpărarea a patru stații de purificare a aerului, care ar fi costat bugetul local 800.000 de euro.
Primaria cumpara contoare, Colterm primeste opt milioane pentru plata datoriilor
Primarul Nicolae Robu vrea să cumpere contoare pentru ca timișorenii racordați la Colterm să plătească exact cât consumă. Nu se știe cât ar costa în total acesta, dar banii ar urma să vină de la bugetul local. Tot de la bugetul local, Colterm va primi opt milioane de lei, pentru plata datoriilor către Petrom. Asta, dacă propunerea trece în ședința CL.
Poli are promovarea, dar ce face cu ea?
Indiscutabil, chiar dacă mai sunt câteva etape de jucat, ACS Poli a promovat în prima ligă a țării. E drept, șontâc-șontâc, dar obiectivul fixat în toamnă a fost astfel îndeplinit. Unii vor spune că era și greu să ratezi promovarea dintr-o serie în care cele mai multe echipe trăgeau mai degrabă să nu moară, decât să promoveze, pe post de sperietoare fiind o „măciucă” de prin Oltenia.