Categories: Administratie

Strazile si trotuarele din Dacia, asfaltate cu 150.000 de euro, piata mai asteapta / FOTO

Fie ploaie, fie soare, primarul Nicolae Robu nu ratează nicio inaugurare, oricât de mică. Așa a fost și miercuri, când edilul a fost să taie virtual panglica amenajărilor din zona Pieței Dacia. Aici a fost abordat însă de comercianți, care s-au plâns de felul în care arată piața. Robu le-a promis vremuri mai bune, dar nu foarte curând.

În zona Pieței Dacia au fost reabilitate trotuarele și carosabilul și au fost amenajate câteva zeci de locuri de parcare, multe dintre ele deja existente, dar asfaltate ulterior. „Am făcut, de asemenea, lucrări de asigurare a unor treceri line de pe trotuare pe carosabile, pentru că, din păcate, aici, înainte, erau diferenţe de nivel date de înălţimea bordurilor. Am avut în vedere ca atât bicicliştii, cât şi persoanele cu handicap să nu mai aibă aceste necazuri la traversare. Toată zona a fost igienizată. Aceasta este foarte dens populată, în care foartă multă lume vine la piaţă. Sunt convins că, prin intervenţiile făcute, am adus oamenilor un plus de confort. Lucrările au costat în total circa 650.000 de lei”, a declarat primarul Nicolae Robu, chiar în fața pieței agro-alimentare.

Edilul a fost abordat deopotrivă de comercianți și de locuitorii din zonă. Primilor, Robu le-a promis că piața va fi amenajată la un moment dat, dar nu în viitorul apropiat. „Deocamdată nu am făcut investiţii în această piaţă. Am fost acum vreo două săptămâni pe teren cu reprezentanţii SC Pieţe SA şi vor veni ei cu nişte propuneri concrete. Nu avem motive să fim mulţumiţi nici de Piaţa Badea Cârţan, cu atât mai puțin de Piaţa 700, unde chiar lucrurile nu sunt deloc în regulă. Și aici încă e mult loc de mai bine. N-aş putea să vă spun când s-au făcut ultima dată investiţii în această piaţă, dar cred că nu chiar recent”, a spus Robu. Nemulțumiții i-au reproșat edilului unele lucrări, dar și promisiunea neonorată de a repara trotuarul de pe strada Timiș. Primarul a tras, scurt, concluzia că unii dintre ei sunt „pesediști” trimiși să-i saboteze acțiune. Ultima solicitare a fost din partea unui cetățean foarte pitoresc care a vrut mese de ping-pong pentru tineri, ca să nu mai stea prin baruri și pe „Internete”.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago