Categories: Social

Tinerii catolici au vorbit la Timisoara despre comorile din viata lor / FOTO

Peste 200 de tineri au participat, în ultimul weekend, la Timișoara, la Întâlnirea Diecezană de tineret, ajunsă la a 18-a ediție. Dieceza Romano-Catolică de Timișoara și Centrul Diecezan de Tineret reunesc, o dată pe an, grupuri de tineri din toate parohiile diecezei.

Tinerii au ajuns la Timișoara vineri după-amiază și au fost cazați în internatele unor licee, dar și la Mănăstirea Salvatorienilor, din Piața Bălcescu. Tema principală a acestui an a fost „Păzeşte comoara care ţi s-a încredinţat”(1 Tim 6,20). Preoții i-au pus „la treabă” pe participanți, îndemnându-i să discute despre comorile din viaţa lor, care sunt acestea și ce fac pentru a le păstra. „Cred că tinerii noştri au nevoie de aceste întâlniri. Aici se leagă prietenii, învaţă cum să se cunoască mai bine, să se descopere şi să supravieţuiască. La grupul de prieteni de la şcoală poate nu au curajul să discute despre bucuria creştină. Aici au posibilitatea să fie aşa cum sunt, fără să le fie frică despre ce gândesc ceilalţi despre ei”, explică sora Mariana Muţiu. Duminică, în ultima zi a întâlnirii, adolescenții au asistat, la Domul din Piața Unirii, la Sfânta liturghie, celebrată de episcopul Martin Roos. „Aceste întâlniri cu tinerii mă bucură nespus. Mergeţi şi duceţi această bucurie şi în casele şi parohiile voastre, pentru că Dumnezeu are nevoie de noi toţi şi ne iubeşte. Şi noi trebuie să fim recunoscători pentru tot ce ne-a dăruit”, le-a transmis prelatul participanților. „Merg acasă cu multe amintiri frumoase, cu prieteni noi şi mai ales cu sufletul plin de bucurie şi pace. Abia aştept să vin şi anul viitor”, ne-a spus, înainte de plecarea spre casă, Maria, o tânără venită de la Caransebeș special pentru această întâlnire.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Oana Paraschiv

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

18 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

19 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago