Categories: Timp liber

Au demarat lucrarile la Podul din pet-uri

Construcția celui mai mare pod din pet-uri din lume a fost demarată. Acesta urmează să fie “lansat la apă” între 24 și 25 iunie. Organizatorii fac apel la voluntari care doresc să-și lege numele de un proiect de Cartea Recordurilor.
“cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania și presupune ridicarea, în Timișoara, a celei mai mari construcții din pet-uri din lume, aceasta urmând să fie înscrisă în Guinness Book. Podul din pet-uri a presupus în prealabil colectarea a aproximativ 158.000 de pet-uri. Prin acest proiect organizatorii de la EcoStuff Romania își propun să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje de plastic care poluează apele din România și întreaga lume. Construcția primelor elemente care vor forma podul au început marți în piscina plină cu pet-uri de la terasa La Căpițe, vizavi de Universitatea de Vest. În mai puțin de o săptămână, între 24-25 iunie, podul urmează să fie “lansat la apă”.
Până acum el a mobilizat zeci de școli, grădinițe, companii mici, dar și multinaționale, precum și sute de voluntari. Fiind un proiect extrem de mare, este nevoie de implicarea a cât mai multor voluntari, mai ales în această etapă finală, de construcție, anunță organizatorii. Ca atare, toți cei care vor să-și lege numele de un proiect care are mari șanse să intre în Cartea Recordurilor sunt așteptați să dea o mână de ajutor în fiecare zi în locația amintită. Totodată, pentru o mai mare siguranță, mai e nevoie de pet-uri și în special de 0,5, 2 și 2,5 litri.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

36 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago