„Cadou” de ziua lui: Dan Diaconu ramane fara functia de viceprimar

E sigur: vineri este ședință de consiliu local! Aceasta a fost solicitată separat de ambele tabere din legislativul local. Pe ordinea de zi vor fi patru puncte: două propuse de PNL și PDL, două propuse de PSD, PP-DD și PNȚCD. De pe listele de semnături ale consilierilor lipsesc, de o parte, Radu Dimeca și Simion Moșiu, iar de cealaltă, Dorel Bogluț. Adrian Orza a anunțat deja că nu va participa.

Primarul Nicolae Robu, care va ajunge joi seară în Timișoara, după zece zile petrecute în Asia, va asista, foarte probabil, la prima înfrângere severă din mandatul său. La fix jumătatea acestuia, vineri dimineață, Dan Diaconu, mâna dreaptă a lui Robu, va fi înlăturat din funcția de viceprimar. În locul lui va ajunge țărănistul Bogdan Herzog, numirea sa fiind parte din protocolul încheiat marți între PSD, PNȚCD și PP-DD. Ședința extraordinară de vineri a fost convocată la cererea ambelor tabere din CL. Liberalii și democrat-liberalii solicită „încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, a calității de consilier local, în baza art. 9 a Legii 393/2004” pentru Bogdan Herzog și Flavius Boncea. Conform acestui articol, la litera h, un consilier local își poate pierde această calitate înainte de expirarea duratei normale a mandatului o data cu „pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei lista a fost ales”.

Cealaltă parte propune și ea două puncte pentru ordinea de zi: schimbarea din funcția de viceprimar a lui Dan Diaconu și alegerea, în această postură, a lui Bogdan Herzog. Fiecare tabără a atașat solicitării de convocare a plenului și o listă de semnături. De la liberali lipsește Radu Dimeca, iar de la democrat-liberali, Simion Moșiu. Conservatorul Dorel Bogluț nu a semnat nici el, în timp ce țărănistul Adrian Orza a anunțat public că nu intenționează să participe la plen. Ședința extraordinară în care, foarte probabil, Dan Diaconu va rămâne fără funcție are loc chiar de ziua acestuia.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago