Categories: Politica

Circ maxim la PNTCD Timis: demisii, demiteri si acuze grave

Scandal, strigăte, acuzații și multă confuzie. Cam așa s-a desfășurat conferința de presă a PNȚCD de miercuri seara. Cauza conflictului datează încă din data de 6 iunie 2014, când în plenului Consiliului Local s-a votat pentru demiterea din funcție a viceprimarului Dan Diaconu. Încercarea de a-i lua acestuia funcția a eșuat, dar tentativa a creat numeroase probleme pentru PNȚCD. În locul lui Diaconu ar fi trebuit să ales Bogdan Herzog, un consilier local al PNȚCD. Cu toate acestea, nici statutul acestuia, nici cel al lui Flavius Boncea în partid, nu era clar, având în vedere că organizația municipală, în frunte cu Ciprian Mihok, susținea că aceștia nu mai sunt membri de partid. De cealaltă parte a taberei, Valentin Moldovan, președintele PNȚCD Timiș, susținea contrariul, ceea ce a și comunicat celor de la PSD, de aici pornind și acuzațiile că acesta s-ar fi dat cu social-democrații.

Chiar dacă a fost liniște pentru două săptămâni, fapta lui Moldovan nu a rămas netaxată, iar acum, PNȚCD Timișoara a acționat împotriva lui. La sediul PNȚCD azi s-au ținut două conferințe de presă, una a lui Mihok și a apropiaților săi și una a lui Valentin Moldovan. În prima s-a adus la cunoștință faptul că opt membri ai conducerii PNȚCD Timiș, printre care Ciprian Mihok și Adrian Orza, și-au dat demisia din funcțiile pe care le dețineau. Astfel, aceștia au devenit simpli membri de partid, motiv pentru care organizația județeană s-a dizolvat.

„Organizația județeană nu mai are organe de conducere. Deci, în această clipă, cea mai importantă organizație locală este organizația municipală Timișoara, ai cărei lideri aleși sunt aici, cu Ciprian Mihok președinte. Nu mai există un alt organ care să aibă bază statutară. Domnul Valentin Moldovan să predea organizației municipale ștampila, pentru că orice folosire, începând din ziua de azi, o face în afara legii”, a declarat Corado Toader.

Mai mult, Ciprian Mihok l-a acuzat pe Valentin Moldovan că ar fi obținut „foloase materiale” în urma colaborării cu Titu Bojin. În demisia acestuia din funcția de vicepreședinte al PNȚCD Timiș, Mihok a scris: „ (…)având în vedere acțiunile președintelui PNȚCD Timiș Valentin Moldovan, din săptămâna 02-06 iunie 2014, constatând încheierea, în nume propriu, a unui acord de susținere a PNȚCD Timiș a PSD Timiș, fără a avea mandat din partea Biroului Central de Conducere al PNȚCD Timiș, având drept scop obținerea de beneficii materiale pentru Valentin Moldovan, (…) demisionez”.

Moldovan a dorit să ia și el cuvântul după terminarea primei conferințe, dar la câteva minute după ce și-a început discursul Corado Toader i-a strigat: „Afară din sediu, cred că ar fi cel mai bine pentru dumneavoastră”! Mihok i-a strigat și el: „Ne discredităm prin asocierea cu tine. Ține-ți conferința la Titu Bojin. Mi-ar fi rușine în locul tău”. Moldovan a decis atunci să mute conferința într-un alt birou, unde a declarat că are susținere de la București, iar Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, i-a oferit acestuia niște atribuții, fiind acum președinte interimar al PNȚCD Timiș, până la numirea unei noi conduceri județene. Țărănistul a mai spus și că are de gând să îi dea în judecată pe toți membrii PNȚCD care au susținut în demisiile lor că acesta a obținut bunuri materiale din colaborarea cu Titu Bojin. Mai mult, conform declarației lui Moldovan, acesta a purtat discuții și cu PNL și cu PSD în ceea ce privește demiterea unuia dintre cei doi viceprimari, Dan Diaconu sau Traian Stoia. Cu toate acestea, după tot scandalul, situația rămâne tot în coadă de pește. 

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

3 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

4 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

6 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

8 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

10 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

10 ore ago