Categories: Administratie

Consilierii au fost de acord cu berea la terase, dar au respins proiectul cu vanzarea de alcool in Campus

Paradox în ședința CL de joi: consilierii locali au admis două amendamente aduse proiectului care ar fi permis vânzarea de alcool în Complex, dar nu și consumul. În secunda următoare au trântit însă proiectul în totalitate! Dacă ar fi trecut, studenții ar fi putut bea, din nou, bere la terase.

În ședința de joi a CL Timișoara a fost supusă la vot înlocuirea interdicției de vânzare a băuturilor alcoolice în Complexul Studențesc cu interdicția de consum a acestora în unitățile comerciale de pe raza Campusului. Există o hotărâre din 2012, care nu permite comercializarea alcoolului, inclusiv a berii, în Complex, iar proiectul de joi ar fi schimbat puțin lucrurile. Primarul Nicolae Robu a explicat că, de fapt, se încearcă crearea unui cadrul ca unitățile comerciale să poată vinde „pentru acasă și numai pentru acasă” băuturi alcoolice. „Ideea era să nu se consume în unitățile comerciale, pentru că acolo unde se consumă alcool se produce și deranj, este gălăgie, se strânge lumea interlopă, se degradează atmosfera”, declara edilul.

După diverse discuții și câteva intervenții ale reprezentanților organizațiilor studențești, au fost propuse două amendamente. Unul stabilea că, în cazul în care se încalcă interdicția privind consumul, tot comercianții vor fi amendați. Al doilea, al democrat-liberalului Ștefan Sandu, le-ar fi dat voie studenților să bea bere la terase. Ambele au fost votate, însă… stupoare! O fracțiune de secundă mai târziu, consilierii au respins proiectul!

„Coaliția împotriva Timișoarei a funcționat pe alocuri. Au vrut să demonstreze că, dacă vor să încurce lucrările, au capacitatea s-o facă. Era o contribuție la mai buna reglementare a regimului alcoolului în Complexul Studențesc, dar nu e o tragedie acum că nu a trecut proiectul. Proiectul va fi reluat, probabil sub forma la care s-a ajuns în urma amendamentelor. Dacă la reluare se pleacă de la zero, se repun la vot și amendamentele. S-a aprobat să se poată consuma bere la terase și să se poată vinde alcool, în speță la buticuri, la supermarketuri. Nu să se vândă la restaurante băuturi pentru acasă”, a declarat, după ședință, Nicolae Robu. Acesta nu a putut preciza câte procese a pierdut primăria, din cauza interdicției de a vinde alcool, cu proprietarii de afaceri din Complex. Robu spune însă că niciuna dintre sentințe nu este definitivă.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

15 minute ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

3 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

18 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

21 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

22 de ore ago