Categories: Administratie

Dogariu l-ar putea amenda pe Robu cu 5.000 de lei!

Pentru că nu și-a prezentat activitatea pe anul trecut în primul trimestru din 2014, primarul Nicolae Robu e bun de plată! Prefectul Eugen Dogariu poate, conform legii, să-l ardă la buzunare cu nu mai puțin de 5.000 de lei. Robu și-a prezentat raportul doar în ultima ședință a CL.

Consilierii locali din Timișoara sunt atât de comozi încât nu se deranjează să întocmească rapoarte de activitate, așa cum le cere legea. Dacă pentru 2012 numai unul – liberalul Vasile Rușeț – a catadicsit să facă așa ceva, pentru 2013, o parte din aleși s-au mobilizat după ce Asociația Pro Democrația le-a bătut obrazul. Este vorba despre Adelina Tîrziu (PDL), Nistor Geană (PC), Traian Stoia (viceprimar, PSD), Ramona Olteanu (PSD) și liberalii Vasile Rușeț, Radu Dimeca și Grigore Grigoroiu. Restul probabil lucrează din greu în această perioadă…

Interesant este însă altceva. În luna februarie, prefectul Eugen Dogariu a făcut o solicitare către CL, cu privire la obligativitatea aleşilor locali și a primarului de a prezenta un raport anual de activitate. Conform legii, „primarul prezintă consiliului local, în primul trimestru, un raport anual privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale”. Adresa prefectului a fost luată în discuție în plenul CL din 25 februarie, în procesul-verbal fiind consemnată o singură intervenție pe această temă, a președintelui de ședință Ciprian Jichici (PNL): „În bunul spirit al legilor româneşti, legea prevede necesitatea depunerii raportului de activitate, nu precizează nici un fel de sancţiune în cazul în care acest raport nu este depus”.

Marius Matichescu, președintele Pro Democrația Timișoara, spune că intervenția lui Jichici n-a făcut decât să-i încurajeze pe consilierii locali să încalce legea. Mai mult decât atât, legea e cât se poate de clară în ceea ce privește primarul. „Conform articolului 118 al Legii 215/2001, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei neprezentarea de către primar sau preşedintele consiliului judeţean a rapoartelor prevăzute de lege, din culpa lor”, susține Matichescu. Cel care constată contravenția și poate aplica amenda este prefectul Eugen Dogariu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago