Categories: Timp liber

Festivalul Etniilor, cu „nasi” bulgari, la Muzeul Satului

Muzeul Satului Bănăţean vă așteaptă duminică, de la ora 15, la o nouă ediţie, cea cu numărul 14, a Festivalului Etniilor. „Nașii” vor fi reprezentanții etniei bulgare, care vor întâmpina oaspeţii în curtea gospodăriei de la Căpâlnaș. Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură şi Artă Timiş.

Festivitatea va fi deschisă de fanfara din Recaș, iar pe scena Muzeului Satului va urca ansamblul profesionist „Timișul”, cu Elena Jurjescu în prim-plan. Va avea loc, de asemenea, o paradă tradițională a tuturor minorităților prezente. Acestea vor fi reprezentate de ansambluri care și-au câștigat deja notorietatea în rândul iubitorilor de folclor: din partea maghiarilor – Butykos, din Dumbrăvița, bulgarii – Slaviaka din Timișoara și Palucenka din Dudeștii Vechi, germanii – Banater Rosmarein din Timișoara și ansamblul de copii Hanschen Klein, sârbii – Sveti Nicola din Diniaș, cehii – Modracek din Sfânta Elena (jud. Caraș-Severin), ucrainienii – Moloda Nadla din Soca (jud. Timiș) și Kalena din Știuca (jud. Timiș), evreii – formația de copii Shalom din Timișoara, rromii – Trandafirul din Măguri (jud. Timiș), slovacii – Datelinka, din Bihor. Invitați speciali sunt italienii, cu un ansamblu din Forgaria Friuli. Din punct de vedere al programului, există toate premisele pentru ca toată lumea să se simtă foarte bine la Muzeul Satului. Mai trebuie doar ca și vremea, foarte capricioasă în aceste zile, să țină cu organizatorii.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

18 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

19 ore ago