Categories: Social

Gainatul de porumbel de la Timisoara se vede de la… guvern! / FOTO

Un monument aflat exact vizavi de Catedrala Mitropolitană a fost spălat cu furtunul, la solicitarea guvernului! O hârtie de la București a cerut autorităților locale să curețe monumentele, înainte de Ziua Eroilor. Viceprimarul Traian Stoia și-a luat foarte în serios noua îndatorire care i-a revenit după ce a „scăpat” de Biroul Terenuri.

După ce a rămas fără Biroul Terenuri, de care se ocupă, de la începutul lunii mai, city-managerul Sorin Drăgoi, viceprimarul Traian Stoia continua lupta cu tencuielile căzute și cu panourile publicitare. În plus, social-democratul a început încă un război, de care se declară foarte „prins”: cel împotriva degradării diverselor monumente. În ultimele săptămâni au fost executate mai multe lucrări, cum ar fi, de exemplu, reabilitări de socluri la Monumentul Eroilor din Calea Șagului și la Monumentul Ostașului Român din Parcul Central. În cimitirul din Calea Lipovei, la monumentele eroilor căzuți în primul și al doilea război mondial, precum și la monumentul închinat ostașilor iugoslavi, s-au îndreptat crucile și a fost cosită iarba. În perioada următoare va intra în reabilitare, pentru pregătirea aniversării a 25 de ani de la Revoluție, și complexul „Memorialul Revoluției – Decembrie 1989”, din același cimitir.

În ultima săptămână a fost curățat și Monumentul Crucificării din Piața Victoriei. Pentru cei mai puțin familiarizați cu denumirile monumentelor, este vorba despre crucea culcată, realizată din metal și amplasată peste drum de Catedrala Mitropolitană. Sculptura realizată Paul Neagu, deși ultracentrală, ajunsese într-un stadiu deplorabil, din cauza găinațului de porumbel. Aceasta a fost, pur și simplu, spălată cu furtunul! Viceprimarul Traian Stoia spune că operațiunea s-a petrecut chiar înainte de Ziua Eroilor, celebrată pe 29 mai, după o solicitare expresă venită… din partea guvernului, referitoare la întreținerea monumentelor! În perioada imediată vor avea loc lucrări de reabilitare ale monumentelor din Parcul Regina Maria: statuia Reginei Maria și bustul lui Traian Grozăvescu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago