Categories: Cultura

Maria de Buenos Aires, tango de iubire si moarte la TNTm / FOTO

Dacă ați ratat avanpremiera de duminică seară a spectacolului-bijuterie „Maria de Buenos Aires”, treceți-vă în carnețele data de 20 septembrie. Atunci va avea loc premiera oficială a acestei fantastice povești născute pe notele nemuritorului Astor Piazzola. E o experiență pentru orice suflet romantic. Și poate mai mult decât atât.

După aproape cinci decenii de la premieră, povestea Mariei de Buenos Aires mișcă încă suflete, în pași senzuali de tango. La prima privire, e istoria unei prostituate argentiniene și a lumii din care provine, aspră, decăzută și de evitat de către cei sensibili. Dincolo de asta, e vorba despre o poveste care, dezgolită de aspectele ei sordide, ar putea fi a oricăruia dintre noi. E simplu: întâi e iubire, apoi e gelozie și, pe final, e moarte. Și apoi… renaștere. Prin aceeași iubire.

Spectacolul Naționalul timișorean îi aduce împreună pe aceeași scenă pe Sânziana Târța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina Konig, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Angelo Duciuc, Raul Bastean, Raul Lăzărescu și Adrian Cozan, cărora li se alătură dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat. Muzica semnată de Astor Piazzolla este interepretată de genialul Alin Stoianovici (acordeon), Roxana Yvonne Coșereanu (pian), Lucian Petrila (vioară), Ionuț Dorobanțu (chitară), Gianluca Vanzelli (flaut), Carmen Paulescu (vioară), Iuliana Ambruș (violă), Andrei Șaramet (violoncel), Andrei Voica (vibrafon, xilofon), Csaba Santa (contrabas) și Radu Pieloiu (percuție). Cu toții, „dirijați” de Ada Lupu. Mișcările, ele însele o poveste, sunt „desenate” de Răzvan Mazilu.

Ca spectator, nici nu știi la ce să uiți. Întâi te fură decorul ca de cafenea, cu lumini calde pe măsuțe și rame goale, în așteptare de povești. Apoi, intri direct în miezul vieții de noapte din Buenos Aires, dus de mână de Claudia Ieremia, umbră de Maria, și Ion Rizea. Sânziana Târța, în chip de Maria pulsând de viață, cântă de-ți face pielea de găină, Victor Bucur suferă, iubește, ucide și, peste toate, e stăpân tangoul, semn de dragoste neîmplinită. Dacă vreți să trăiți o experiență cu adevărat impresionantă, nu ratați premiera din toamnă. E un spectacol care se revede.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago