Categories: Politica

Nicolae Robu si Cristian Busoi vor sa fie vicepresedinti ai PNL

Primarul Nicolae Robu și europarlamentarul Cristian Bușoi își vor încerca norocul pentru a ajunge vicepreședinți la nivel național ai PNL. Robu a avut aceeași funcție și în timpul mandatului de președinte al lui Crin Antonescu.
În pofida rezultatelor foarte proaste în alegerile europarlamentare din Timiș, doi membrii ai organizației județene a PNL vor să candideze pentru funcții importante la nivel național, la Congresul extraordinar care va avea loc pe 28 și 29 iunie la București. Primul este primarul Nicolae Robu, care a mai deținut funcția de vicepreședinte pe baza „Moțiunii Crin Antonescu” până în momentul auto-dizolvării Birouluui Permanent Național. „Candidez la funcţia de vicepreședinte pentru că sunt președintele uneia dintre cele mai puternice filiale ale PNL, ca număr de membri și organizare internă, și unul dintre aleșii cu cel mai mare număr de voturi la nivel național (peste 55.000, sensibil peste scorul USL al momentului de atunci, iunie 2012)”, ne-a declarat Robu.
În ceea ce îl privește pe Cristian Bușoi, acesta spune că își dorește să fie vicepreședinte al PNL, dar că mai are încă de purtat discuții pe această temă. „Deocamdată suntem la câteva întâlniri cu delegații prin țară. Sigur, decizia finală o vom lua după ce vom termina aceste întâlniri și după ce voi avea ocazia să discut cu cât mai mulți colegi din partid. Înțeleg că există o viziune ca pe lângă președinți de filială, în viitorul birou, pe lângă vicepreședinți să fie și câțiva oameni care să reprezinte partidul, spre exemplu la emisiuni televizate, și am primit semnale încurajatoare ale colegilor că ar agrea o candidatură a mea. Îmi doresc să candidez, dar voi lua o decizie finală după consfătuirile din această săptămână”, a declarat Bușoi. De menționat că, spre deosebire de alegerile precedente, când vicepreședinții erau votați în bloc pe o listă a candidatului la președinția partidului, de această dată alegerea lor se va face uninominal.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

2 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

2 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

2 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

3 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

4 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

7 ore ago